P2 speedpass – En snabb historia.

Date:

Under söndag lunch fick vi njuta av snabb pass! I speedpass tävlar ekipagen på 100 m med flygande start. Det är bara den snabbaste tiden som räknas och alla har två försök. Idag var det anmärkningsvärt många som fick både ett och två löp och det var väldigt mycket snabba tider. Bland de vuxna hade hela sju ekipage tider under 8 sekunder!

Milla och Ægir.
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Guldet bland juniorerna gick till Milla Logan tillsammans med Ægir från Skeppargården, som nu mer är gammal i gemet. Milla satt som en smäck i sadeln och hade ett ordentligt tryck som gav tiden 8.09 sekunder. Tvåa kom Alma Kellin som även hon hade en ordentlig fart på sin häst Ögri frá Baldurshaga. De red hem tiden 8.16 sekunder i andra heatet. Bronset knep Jonna och Herakles från Stormsund med tiden 8.63 sekunder.

Alma Kellin och Ögri
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Jonna och Herakles
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Av Young Riders vann det otroligt snabba radarparet Aidan Carson och Ó∂inn from Inchree med tiden 7.63 sekunder. Under segerintervjun berättade Aidan att Ó∂inn är den snabbaste brittiskt födda hästen någonsin.

Brittiska duon Aidan och Ó∂inn
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Svenska mästare blev Elsa Teverud tillsammans med fuxstoet Bí∂a frá Ríp, med tiden 8.25 sekunder. Tredje plats och ett svenskt silver tog Isa Norén och Hektor från Bråtorps gård med tiden 8.34 sekunder. Fjärde plats och bronsmedaljen togs av Ebba Johannesen och Prins frá Blönduósi, också de med tiden 8.34 sekunder. Eftersom Isas andra löp var snabbare än Ebbas andra löp fick Isa den bättre placeringen.

Elsa och Bí∂a
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Isa och Hektor
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Ebba och Prins
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Vinnarna bland de vuxna blev Magnús Skúlason och Valsa från Brösarpsgården som passade på att träna lite stilpass och red in tiden 7.46 sekunder. Magnús och Valsas passläggningar är helt oklanderliga och när det stod klart vem som var vinnare för klassen fick vi se ett riktigt konstnummer – ett passlöp på tiden 7.64 sekunder med enhandsfattning.

Magnus och Valsa
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

På andra plats kom Daniel Smárason och Hulda från Margaretehof med tiden 7.51 och med endast tre hundradelar längre tid kom Carina Jylebäck och Jóra från Lövhagen. Svensk avel är med andra ord toppen på att ta fram snabba passhästar. Fjärdeplatsen togs av Moa Runnqvist och Mökkvi från Åleby med tiden 7.57.

Daniel Smárason och Hulda
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Carina och Jóra
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Hela resultatlistan finns här

Share post:

Related articles

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...

Sofia Hallin funderar – Känslig, lugn eller bara missförstådd häst och vad är skillnad mellan Sverige och Island?

Jag fick en fråga om vad som är dom största skillnaderna mellan hästarna som kommer från Island och...

Intervju med Elsa Mandal Hreggvidsdottír om att bli internationell avelsdomare

Igår gratulerade vi Elsa Mandal Hreggvidsdottír till att ha blivit en av 29 internationella avelsdomare. Idag fick vi...

Bellas ridövning vecka 11: Nu blir det galopp! Variera tempo och steglängd.

Väldens härligaste gångart – galopp. Den gör dessutom så mycket nytta för våra hästar. Den här övningen lär...
sv_SESvenska