P2 speedpass – En snabb historia.

Date:

Under söndag lunch fick vi njuta av snabb pass! I speedpass tävlar ekipagen på 100 m med flygande start. Det är bara den snabbaste tiden som räknas och alla har två försök. Idag var det anmärkningsvärt många som fick både ett och två löp och det var väldigt mycket snabba tider. Bland de vuxna hade hela sju ekipage tider under 8 sekunder!

Milla och Ægir.
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Guldet bland juniorerna gick till Milla Logan tillsammans med Ægir från Skeppargården, som nu mer är gammal i gemet. Milla satt som en smäck i sadeln och hade ett ordentligt tryck som gav tiden 8.09 sekunder. Tvåa kom Alma Kellin som även hon hade en ordentlig fart på sin häst Ögri frá Baldurshaga. De red hem tiden 8.16 sekunder i andra heatet. Bronset knep Jonna och Herakles från Stormsund med tiden 8.63 sekunder.

Alma Kellin och Ögri
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Jonna och Herakles
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Av Young Riders vann det otroligt snabba radarparet Aidan Carson och Ó∂inn from Inchree med tiden 7.63 sekunder. Under segerintervjun berättade Aidan att Ó∂inn är den snabbaste brittiskt födda hästen någonsin.

Brittiska duon Aidan och Ó∂inn
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Svenska mästare blev Elsa Teverud tillsammans med fuxstoet Bí∂a frá Ríp, med tiden 8.25 sekunder. Tredje plats och ett svenskt silver tog Isa Norén och Hektor från Bråtorps gård med tiden 8.34 sekunder. Fjärde plats och bronsmedaljen togs av Ebba Johannesen och Prins frá Blönduósi, också de med tiden 8.34 sekunder. Eftersom Isas andra löp var snabbare än Ebbas andra löp fick Isa den bättre placeringen.

Elsa och Bí∂a
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Isa och Hektor
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Ebba och Prins
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Vinnarna bland de vuxna blev Magnús Skúlason och Valsa från Brösarpsgården som passade på att träna lite stilpass och red in tiden 7.46 sekunder. Magnús och Valsas passläggningar är helt oklanderliga och när det stod klart vem som var vinnare för klassen fick vi se ett riktigt konstnummer – ett passlöp på tiden 7.64 sekunder med enhandsfattning.

Magnus och Valsa
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

På andra plats kom Daniel Smárason och Hulda från Margaretehof med tiden 7.51 och med endast tre hundradelar längre tid kom Carina Jylebäck och Jóra från Lövhagen. Svensk avel är med andra ord toppen på att ta fram snabba passhästar. Fjärdeplatsen togs av Moa Runnqvist och Mökkvi från Åleby med tiden 7.57.

Daniel Smárason och Hulda
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren
Carina och Jóra
Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Hela resultatlistan finns här

Share post:

Related articles

SIF Avel bjuder in till gratis Worldfengurwebinar den 4 mars

    WorldFengur, databasen där i stort sett hela världens islandshästar är registrerade är en magisk kunskapsbank, även för dig...

Film: Louise Löfgrens och Filippa Hellténs hela clinic från Eurohorse

  Vi har fått möjlighet att publicera Louise Löfgrens och Filippa Hellténs clinic från Eurohorse. Under clinicen visar och förklarar Louise och...

IceFoal- Ny officiell sajt för unghästmönstringar

    Den nya sajten IceFoal som är specialutformad för föl och unghästmönstringar laserades officiellt i veckan. Det är avelsledaren...

2024 blir de unga förmågornas år för Máni Hilmarsson

Máni Hilmarsson behöver knappast någon presentation, förra året var ju ett super-år där han tillsammans med Gljátoppur frá...