Östgötacupen – första deltävlingen

Ledarlaget i cupen såhär långt, Stenholmens pistvakt. (från v. Marcus Ljungqvist - Svadilfari, Zara Widh - Julia, Johanna Asplund - Diva, Angelica Thuresson - Hængur) .
Ledarlaget i cupen såhär långt, Stenholmens pistvakt. (från v. Marcus Ljungqvist – Svadilfari, Zara Widh – Julia, Johanna Asplund – Diva, Angelica Thuresson – Hængur) . Foto: Föreviga UF

I lördags 6/12 gick första deltävlingen i Östgötacupen av stapeln. Östgötacupen är en inomhus tävling i fyra delar med start i december och som sedan fortsätter med en tävling i månaden fram till finalen i mars. Tävlingen arrangeras sedan förra året av Gerstorpryttarsällskap och hålls på islandshästanläggningen Stenholmen i Linköping. Deltävlingen som var i helgen bestod av en firmakeppni med många fina ekipage. Det hela startade på lördagsförmiddagen med invigning och uppvisning av samtliga lag. Sedan fortsatte tävlingen med klasser så som elitklass, mellanklass och ridskoleklass. När tävlingen var klar var det en stor prisutdelning där så som vackraste häst och bäst utklädda lag korades. När samtliga lagresultat räknats samman kan det konstateras att Stenholmens Pistvakt leder cupen efter första deltävlingen.

GRS tackar alla medverkande för en mycket trevlig dag och hoppas på återseende under de nästkommande deltävlingar.

 

Tack Matilda Persson för text och Föreviga UF (Ungt företag) för foto!

Alla pristagare i finalen. Foto: Föreviga UF
Alla pristagare i finalen.
Foto: Föreviga UF

 

Tre trevliga domare som dömde under dagen. Emma Möller Ljungqvist, Åsa William, Åsa Tapper. Foto: Föreviga UF
Tre trevliga domare som dömde under dagen. Emma Möller Ljungqvist, Åsa William, Åsa Tapper. Foto: Föreviga UF
Många intresserade åskådare bänkade sig på läktaren.  Foto: Föreviga UF
Många intresserade åskådare bänkade sig på läktaren. Foto: Föreviga UF