Nytt tränarpar i Sverige

Date:

Vigdís och Eyjólfur med sin dotter. Bilden är tagen på Landsmót efter Vigdís succéuppvisning i speedpass där hon vann på stoet Vera frá Þórodsstöðum. Foto: Bjarni/Mbl.is

Det rutinerade och framgångsrika tränarparet Vigdís Mattíasdóttir och Eyjólfur Þorsteinsson har nyligen kommit till Sverige. Närmare bestämt till Eskilsby Gård utanför Göteborg.

Eyjólfur tillhör sedan många den yttersta isländska ryttareliten och han har ett stort antal mästartitlar i bagaget, b la har han vunnit VM och är regerande isländsk mästare i fyrgång V1. Eyjólfur har även arbetat som ridlärare på Hólar. Vigdís kommer från en känd isländsk ryttarsläkt, hon är lillasyster till den framgångsrike ryttaren Sigurður Mattíasson “Siggi Matt”. Även Vigdís har haft många år som framgångsrik ryttare, nu senast med ett Landsmótsguld i speedpass. Både Vigdís och Eyjólfur är utbildade tränare och ridlärare från det isländska hästuniversitetet Hólar.

Hur kommer det sig att ni valde att flytta till Sverige?

-Eyjólfur har alltid rest runt under höstarna för att hålla kurser. Eftersom jag har studerat på heltid har jag inte haft möjlighet att följa med honom förrän nu. Förra hösten fick vi ett erbjudande och vi bestämde oss för att prova. Vi stannar åtmistone fram till december.

Hur ser eran verksamhet ut?

-Vi tränar hästar i stallet där vi jobbar och har kurser och lektioner för folk här och i omnejden. Vi ville bo nära en flygplats eftersom Eyjólfur undervisar så pass mycket runtom i Europa.

Kommer ni att ta med er några hästar till Sverige?

-Ja. ett 7-årigt fyrgångssto som vi deläger som heter heter Álfrún frá Vindási. Hon har 9.0 för tölt på avelsbedömning och har fått över 8.00 i tölt T1.

Vad tycker ni om Sverige?

-Sverige är ett spännande land med gott om duktiga hästmänniskor och fina hästar. Dom hästar som vi fått i träning är väldigt spännande.

Varmt välkomna till Sverige önskar vi på Ishestnews!

 

 

Share post:

Related articles

Film: Louise Löfgrens och Filippa Hellténs hela clinic från Eurohorse

  Vi har fått möjlighet att publicera Louise Löfgrens och Filippa Hellténs clinic från Eurohorse. Under clinicen visar och förklarar Louise och...

IceFoal- Ny officiell sajt för unghästmönstringar

    Den nya sajten IceFoal som är specialutformad för föl och unghästmönstringar laserades officiellt i veckan. Det är avelsledaren...

2024 blir de unga förmågornas år för Máni Hilmarsson

Máni Hilmarsson behöver knappast någon presentation, förra året var ju ett super-år där han tillsammans med Gljátoppur frá...

F.T firade 50 år med pompa och ståt, bilder från clinicen

  I år fyller det isländska tränarförbundet, Félag Tamningamanna,  50 år. I helgen hölls det en stor clinic för...