Nytt tränarpar i Sverige

Date:

Vigdís och Eyjólfur med sin dotter. Bilden är tagen på Landsmót efter Vigdís succéuppvisning i speedpass där hon vann på stoet Vera frá Þórodsstöðum. Foto: Bjarni/Mbl.is

Det rutinerade och framgångsrika tränarparet Vigdís Mattíasdóttir och Eyjólfur Þorsteinsson har nyligen kommit till Sverige. Närmare bestämt till Eskilsby Gård utanför Göteborg.

Eyjólfur tillhör sedan många den yttersta isländska ryttareliten och han har ett stort antal mästartitlar i bagaget, b la har han vunnit VM och är regerande isländsk mästare i fyrgång V1. Eyjólfur har även arbetat som ridlärare på Hólar. Vigdís kommer från en känd isländsk ryttarsläkt, hon är lillasyster till den framgångsrike ryttaren Sigurður Mattíasson ”Siggi Matt”. Även Vigdís har haft många år som framgångsrik ryttare, nu senast med ett Landsmótsguld i speedpass. Både Vigdís och Eyjólfur är utbildade tränare och ridlärare från det isländska hästuniversitetet Hólar.

Hur kommer det sig att ni valde att flytta till Sverige?

-Eyjólfur har alltid rest runt under höstarna för att hålla kurser. Eftersom jag har studerat på heltid har jag inte haft möjlighet att följa med honom förrän nu. Förra hösten fick vi ett erbjudande och vi bestämde oss för att prova. Vi stannar åtmistone fram till december.

Hur ser eran verksamhet ut?

-Vi tränar hästar i stallet där vi jobbar och har kurser och lektioner för folk här och i omnejden. Vi ville bo nära en flygplats eftersom Eyjólfur undervisar så pass mycket runtom i Europa.

Kommer ni att ta med er några hästar till Sverige?

-Ja. ett 7-årigt fyrgångssto som vi deläger som heter heter Álfrún frá Vindási. Hon har 9.0 för tölt på avelsbedömning och har fått över 8.00 i tölt T1.

Vad tycker ni om Sverige?

-Sverige är ett spännande land med gott om duktiga hästmänniskor och fina hästar. Dom hästar som vi fått i träning är väldigt spännande.

Varmt välkomna till Sverige önskar vi på Ishestnews!

 

 

Share post:

Related articles

Meistaradeildins fyrgång – Adalheidur och Flóvent vann överlägset

Årets första deltävling i Mästarcupen var fyrgång. Så här i januari brukar ju hästarna vara lite trötta men...

Intervju med Susanne Johansson, ridande polis och islandshästryttare

Susanne Johansson är ridande polis i Göteborg. Och har islandshästar hemma på gården. En spännande kombination, eller hur?...

Rabatt på prenumeration hos Alendis TV som sänder Mästarcupen, VM, Icehorse festival, isländska tävlingar och avelsbedömningarna och annat

I ett samarbete med Alendis TV kan vi erbjuda Ishestnews prenumeranter 15 procents rabatt den första månaden på...

Hemma hos Cecilia Nancke och Kristján Magnússon – harmoni och full fart på samma gång

Vi har lite svårt att hitta till Hebergs Borgasgård där vi kör bland Halländska fält med gårdar utspridda...
sv_SESvenska