Nytt inofficiellt världsrekord!

Date:

I förra veckan avgjordes inte bara SM utan även Norska Mästerskapen gick av stapeln. Speciellt bra gick det för young rider Lona Sneve som med sin 21 år gamla häst Stori-Dimon fra Hraukbæ slog världsrekord. De red P1 250 m pass på tiden 21,09″! Tidigare världsrekordet låg på 21,49″ och i år på SM vann Thorvaldur och Thyrnir på 22,39″.

Tyvärr kunde inte tiden godkännas då tiden togs manuellt och enligt FEIF’s regelverk måste det användas elektronisk mätutrustning som även tar målfoto. Men vi kommer få se Lona och Stori-Dimon på VM i Holland eftersom de blev uttagna till Norska Landslaget, då hoppas vi att de lyckas göra ett minst lika bra löp!

Lona Sneve och Stóri-Dímon

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....