Nyhet: Elektronisk hästägarförsäkring

Date:

 

Richard Pietsch, Jessica Pietsch och Bettina Bäck på TellusTalk, med islandshästarna Baldur, Ess och Jupiter. Foto: Jacqueline Gustafsson / TellusTalk

Hästsverige är skakat av utbrott av EHV-1, även kallat abortvirus. Sjukdomen kvarka härjar också inte minst vintertid.
Alla måste hjälpas åt att ha koll på smittskydd och förebyggande arbete. Vi har förstått att våra elektroniska tjänster kan göra nytta här, säger Jessica Pietsch på TellusTalk.
TellusTalk har satt upp en sida för att bjuda på elektronisk signering av hästägarförsäkran, en försäkran om att hästen är frisk.
TellusTalk jobbar i vanliga fall med att erbjuda företag kommunikationslösningar, men merparten av de anställda är också hästägare.
Vi vill dra vårt strå till stacken med att göra hästägarförsäkran enkel och påminna om hur viktigt det är att tänka på smittor inför tävling – men också inför en kurs, säger Jessica Pietsch.

I en hästägarförsäkran lovar man på heder och samvete att hästen under de tre senaste veckorna inte visat några tecken på smittsam sjukdom och inte heller varit i kontakt med en häst som kan misstänkas ha haft någon smittsam sjukdom.

På hemsidan wp.ebox.nu/hastagarforsakran kan man enkelt skriva under en hästägarförsäkran elektroniskt med hjälp av BankID. Man får direkt en PDF med en juridiskt bindande elektronisk underskrift som är enkel att ladda ned och mejla till arrangören.

Arrangörer av kurser och tävlingar kan hänvisa till sajten för att göra en hästägarförsäkran. De kan även skicka med en PDF med lokala bestämmelser som hästägaren kan bifoga när de signerar sin hästägarförsäkran.

Den hästägare som deltar i en tävling eller kurs kan känna sig trygg med att övriga deltagare också skrivit under försäkran.

Vi vill göra det lätt för både arrangörer och deltagare att skriva under på det här. Det behövs!

TellusTalks teamleader Jessica Pietsch finns tillgänglig för kommentarer på 0707-40 95 16. Medarbetaren Bettina Bäck kan också nås på 0707-40 39 00.

Share post:

Related articles

Fyrgångstoet Miljón fra Berkåsa högst bedömd i Norge

  Vid årets första avelsvisning i vårt kära grannland Norge visades 13 hästar och därav 12 till en totalbedömning....

Bellas ridövning: Åttvolter och övergångar

Det här är en av mina favoritövningar just nu, som passar många olika ekipage på många olika nivåer....

Hovklapper på gatorna i centrala Reykjavik

På Island är hästar ett naturligt inslag i både vardag och kultur och på lördagen den 3 juni...