Nordiska Mästerskapen flyttar från Finland

Idag gick Nordic Championships Icelandic Horses, den officiella facebooksidan för Nordiska Mästerskapen för Islandshästar ut med ett meddelande som rör vart NM nästa sommar kommer gå.

Mästerskapen 2018 blev flyttade från Finland till Sverige. Idag kom meddelandet att NM dessvärre blir tvunget att flytta. 2020 var mästerskapen planerade att hållas i Finland, men på grund av förseningar i byggandet av banan finns det ingen möjlighet att hålla tävlingarna där.

Projektet med att bygga en ny ovalbana vid Ypäjä Equine College har, som nämnts flera gånger tidigare blivit framflyttat. I slutet av sommaren började banan byggas, men nu har det beslutats att banan inte kommer möta de krav som kan förväntas ställas på en mästerskaps-oval redan nästa sommar. Projektet med den nya banan kommer att fortsättas, men utan tidspressen som ett arrangemang av ett Nordiskt Mästerskap innebär.

Nordic Icelandic Horse Collaboration (NIHC) kommer inom de närmsta veckorna meddela vart mästerskapen kommer att hållas istället.

Nordiska Mästare i V1YR 2018 – Nathalie Silverberg Edh och Tristan fra Jarde
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson