Nordiska Mästerskapen flyttar från Finland

Date:

Idag gick Nordic Championships Icelandic Horses, den officiella facebooksidan för Nordiska Mästerskapen för Islandshästar ut med ett meddelande som rör vart NM nästa sommar kommer gå.

Mästerskapen 2018 blev flyttade från Finland till Sverige. Idag kom meddelandet att NM dessvärre blir tvunget att flytta. 2020 var mästerskapen planerade att hållas i Finland, men på grund av förseningar i byggandet av banan finns det ingen möjlighet att hålla tävlingarna där.

Projektet med att bygga en ny ovalbana vid Ypäjä Equine College har, som nämnts flera gånger tidigare blivit framflyttat. I slutet av sommaren började banan byggas, men nu har det beslutats att banan inte kommer möta de krav som kan förväntas ställas på en mästerskaps-oval redan nästa sommar. Projektet med den nya banan kommer att fortsättas, men utan tidspressen som ett arrangemang av ett Nordiskt Mästerskap innebär.

Nordic Icelandic Horse Collaboration (NIHC) kommer inom de närmsta veckorna meddela vart mästerskapen kommer att hållas istället.

Nordiska Mästare i V1YR 2018 – Nathalie Silverberg Edh och Tristan fra Jarde
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Share post:

Related articles

Intervju med Sigurdur Óli efter hans fantastiska stilpass med Fjalladis – med video.

Sigurður Óli Kristinsson (Siggi kallad) med Fjálladis frá Fornusöndum tog en en helt amazing seger i Stilpass PP1 i går....

Väldigt danskt i Femgångens (F1) A-final

Det blev en bra röd-vit dag i uttagningen i femgång F1. I topp inför finalerna ligger Susanne Larsen...

I härlig ledning, Lowa och Seifur

    Även young rider och juniorer har haft sin uttagning i fyrgång V1. Nästan sist upp och koncentrerad som...

Beatrice von Bodungen leder fyrgång V1

Nu har uttagningen för fyrgång V1 varit. I klar ledning hittar vi Svenska mästaren i fyrgång Beatrice von...