Nordiska Mästerskapen flyttar från Finland

Date:

Idag gick Nordic Championships Icelandic Horses, den officiella facebooksidan för Nordiska Mästerskapen för Islandshästar ut med ett meddelande som rör vart NM nästa sommar kommer gå.

Mästerskapen 2018 blev flyttade från Finland till Sverige. Idag kom meddelandet att NM dessvärre blir tvunget att flytta. 2020 var mästerskapen planerade att hållas i Finland, men på grund av förseningar i byggandet av banan finns det ingen möjlighet att hålla tävlingarna där.

Projektet med att bygga en ny ovalbana vid Ypäjä Equine College har, som nämnts flera gånger tidigare blivit framflyttat. I slutet av sommaren började banan byggas, men nu har det beslutats att banan inte kommer möta de krav som kan förväntas ställas på en mästerskaps-oval redan nästa sommar. Projektet med den nya banan kommer att fortsättas, men utan tidspressen som ett arrangemang av ett Nordiskt Mästerskap innebär.

Nordic Icelandic Horse Collaboration (NIHC) kommer inom de närmsta veckorna meddela vart mästerskapen kommer att hållas istället.

Nordiska Mästare i V1YR 2018 – Nathalie Silverberg Edh och Tristan fra Jarde
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Share post:

Related articles

Hugo och Tindra-Li gick SIFs avelsvisarkurs för unga

Den 15 september samlades tolv ungdomar på Stenholmen för att gå SIFs avelsvisarkurs för unga, steg 1. Deltagarna...

Sofia Bengtsson och Frida Dahlén har tävlat på Landsmót i storm och regn på tvären

Nu fortsätter vår serie med svenska ryttare som ridit Landsmót med Sofia Bengtsson och Frida Dahlén, som båda fått känna på...

Resultat och bilder från Umeå icelandichorse Meeting

I helgen gick Umeå Icelandichorse Meeting av stapeln med pompa och ståt. Många fina ekipage äntrade banan och...

Umeå Icelandichorse Meeting: Intervju med Gummi Einarsson

Just nu pågår ett av årets största islandshästarrangemang i norra Sverige. Umeå Icelandichorse Meeting och Ishestnews har fått...