Nordisk råstyrka – islandshästarna intar Arena Fyn den 20-21 februari 2015

Date:

Logo_WorldToelt_2015

Island har inte bara gett skyr och lakritschoklad. Landet har förenat gamla och unga genom den isländska hästen. Hästrasens allsidighet, särpräglad och unika egenskaper gör att man färdas till en dag på World Tölt 2015.

För åttonde året i rad förbereder sig Arena Fyn i Odense för ett islandshest-Mekka i särklass. World Tölt 2015 presenterar sportklasser, avelshingstar, shower och shopping, samt förfriskningar. Tölt och pass står i centrum när elitekipage gör upp i Odense. World Tölt är antagligen det största inomhusarrangemanget för den isländska hästen i Europa. Över hundra ryttare från elva olika länder möts i Odense för att göra upp om de eftertraktade finalplatserna. Fredagen den 20 februari rider ekipagen en och en på banan och på lördagen blir det finaler. Du kan räkna med prestationer i toppnivå. Taket på arenan brukar nästan lyfta när 3000 personer i publiken hejar och jublar.

MCK9216 Óskadis and Frauke V1 Winner 220214

 

Ja, det faktiskt sjuder och bubblar i arenan under helgen. Det är inte utan att man får gåshud när den isländska hästen med sin elegans, kraftfulla rörelser, kapacitet och fart visar upp sig runt banan. World Tölt är en hyllning till till den här isländska specialiteten, hårfager råstyrka och samlar entusiaster från hela Europa.

Årets World Tölt kan dessutom ses som en upptakt till VM för Islandshäst som går av stapeln i Herning i augusti. Många av ekipagen du kan se i Odense kommer du också att kunna se på VM.

Läs mer på: www.worldtoelt.dk

MCK7017 Godi and Annika T2 final 220214 Sys Pilegaard

 

 

Share post:

Related articles

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...
sv_SESvenska