Möt Ulrica på The Bohemian Horse

Date:

 

Ulrica och Aradís.

Ishestnews har fått en pratstund med Ulrica Brunner Rundhove som är grundaren bakom livstilsmärket The Bohemian Horse som säljer stilsäkra ridplagg och accessoarer i härliga färger. Ulrica älskar dessutom islandshästar och äger stoet Aradís från Klingsboda Gård som har Mökkur frá Varmalæk som morfar.

The Bohemian Horse har flera islandshästprofiler som ambassadörer och vi ville veta mer om Ulrica och hur The Bohemian Horse blev till?

-När jag var liten var jag hästtokig och hängde i stallet jämt och jag blev överlycklig när jag fick skritta av min ridlärares häst, säger Ulrica och skrattar. 

Ulrica hade aldrig möjlighet att ha egen häst men köpte sin första islandshäst i vuxen ålder. Ulrica berättar att hon helt enkelt älskar färg och form och tänkte att varför inte kombinera mode och hästar?

-The Bohemian Horse är ett livsstilsmärke som suddar ut gränsen mellan stallet och staden. Vår förhoppning är att vara en symbol som förmedlar kärleken och respekten till hästen och genom att bära våra produkter är du en del av det budskapet, säger Ulrica. 

Vad har du för koppling till islandshästen?

-Jag älskar den och hyser stor respekt! Inte för att jag själv tävlar men jag tränar regelbundet för supertränare Heléne Blom och inser ju hur avancerad islandshästridningen verkligen är! Så framförallt är jag sjukt imponerad, berättar Ulrica. 

 

Några av The Boheiman Horse färgsprakande ridplagg.

Ulrica berättar vidare att hon har sin vision glasklar. 
-Vi har som en godispåse för både häst och ryttare! Här finns allt från smycken och hårband till träns, vojlockar och ridkläder. Material och kvalitet är viktigt för oss och vi kombinerar snygga snitt med funktionalitet. Våra produkter ska förmedla en känsla, en kärlek till hästen som ger oss sitt liv och så mycket glädje. Att bära kläder du är stolt över och känner dig fin i gör att det sker något med hela dig och din utstrålning, säger Ulrica. 

Islandshästryttaren Arnella Nyman i BoH Rider’s Blouse och Show Yoging.

Vad har BoH för koppling till islandshästen?

-Jag älskar den och hyser stor respekt! Inte för att jag själv tävlar men jag tränar regelbundet för supertränaren Heléne Blom och inser ju hur avancerad islandshästridningen verkligen är! Så framförallt är jag sjukt imponerad, berättar Ulrica. 
 
Vad är planerna och framtidsvisionen för BoH?
-Det är hårt jobb att starta och driva fram ett företag, kanske särskilt i dessa tider, men, det absolut roligaste jag gjort! Förhoppningen är att växa och sprida The Bohemian Horse till stjärnorna så att vi får möjlighet att fortsätta att göra det vi älskar och sprida det vidare till våra kunder, avslutar Ulrica. 
 
 
 

Share post:

Related articles

Annie Ivarsdóttír och Jamila Berg har också tävlat på Landsmót

Idag fortsätter vi med intervjuerna av svenska Landsmótsryttare, Annie Ivarsdóttír och Jamila Berg. Annie åkte direkt från ett...

Att tävla på Landsmót – svenska ryttare berättar!

Att tävla på Landsmót är något av det största man kan vara med om som islandshästryttare och kraven...

Vinirs klubbmästare utsedda under Vinirs KM

I helgen gick föreningen Vinirs klubbmästerskap av stapeln på Klevsviks Gård. Ett 30-tal ekipage tävlade, de flesta deltog...

Resultat från Änghagas föl och unghästmönstring

  I helgen arrangerades en stor föl och unghästmönstring  av Änghaga och Helgagårdens islandshästar. Domare var Nina Bergholtz. Visningens...