Möt Ulrica på The Bohemian Horse

Date:

 

Ulrica och Aradís.

Ishestnews har fått en pratstund med Ulrica Brunner Rundhove som är grundaren bakom livstilsmärket The Bohemian Horse som säljer stilsäkra ridplagg och accessoarer i härliga färger. Ulrica älskar dessutom islandshästar och äger stoet Aradís från Klingsboda Gård som har Mökkur frá Varmalæk som morfar.

The Bohemian Horse har flera islandshästprofiler som ambassadörer och vi ville veta mer om Ulrica och hur The Bohemian Horse blev till?

-När jag var liten var jag hästtokig och hängde i stallet jämt och jag blev överlycklig när jag fick skritta av min ridlärares häst, säger Ulrica och skrattar. 

Ulrica hade aldrig möjlighet att ha egen häst men köpte sin första islandshäst i vuxen ålder. Ulrica berättar att hon helt enkelt älskar färg och form och tänkte att varför inte kombinera mode och hästar?

-The Bohemian Horse är ett livsstilsmärke som suddar ut gränsen mellan stallet och staden. Vår förhoppning är att vara en symbol som förmedlar kärleken och respekten till hästen och genom att bära våra produkter är du en del av det budskapet, säger Ulrica. 

Vad har du för koppling till islandshästen?

-Jag älskar den och hyser stor respekt! Inte för att jag själv tävlar men jag tränar regelbundet för supertränare Heléne Blom och inser ju hur avancerad islandshästridningen verkligen är! Så framförallt är jag sjukt imponerad, berättar Ulrica. 

 

Några av The Boheiman Horse färgsprakande ridplagg.

Ulrica berättar vidare att hon har sin vision glasklar. 
-Vi har som en godispåse för både häst och ryttare! Här finns allt från smycken och hårband till träns, vojlockar och ridkläder. Material och kvalitet är viktigt för oss och vi kombinerar snygga snitt med funktionalitet. Våra produkter ska förmedla en känsla, en kärlek till hästen som ger oss sitt liv och så mycket glädje. Att bära kläder du är stolt över och känner dig fin i gör att det sker något med hela dig och din utstrålning, säger Ulrica. 

Islandshästryttaren Arnella Nyman i BoH Rider’s Blouse och Show Yoging.

Vad har BoH för koppling till islandshästen?

-Jag älskar den och hyser stor respekt! Inte för att jag själv tävlar men jag tränar regelbundet för supertränaren Heléne Blom och inser ju hur avancerad islandshästridningen verkligen är! Så framförallt är jag sjukt imponerad, berättar Ulrica. 
 
Vad är planerna och framtidsvisionen för BoH?
-Det är hårt jobb att starta och driva fram ett företag, kanske särskilt i dessa tider, men, det absolut roligaste jag gjort! Förhoppningen är att växa och sprida The Bohemian Horse till stjärnorna så att vi får möjlighet att fortsätta att göra det vi älskar och sprida det vidare till våra kunder, avslutar Ulrica. 
 
 
 

Share post:

Related articles

Ska du till Landsmót? Bästa hästfesten och I år kommer även sportgrenarna att vara med.

  I år är det Landsmóts-år och är man på Island så märks det redan. Det förbereds, tränas och...

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...