Matilda tog brons i Tölt T1 för unga ryttare. Titeln till Danmark.

En värdig Nordisk Mästare! Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
En värdig Nordisk Mästare!
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se

I Tölt T1 var det roligt att vara Ishestnews fotograf eftersom vi fick beundra två svenska ekipage; Matilda Rolf på Tumi frá Stora-Hofi och Felicia Lindblom på Safir vom Lindenhof. Även Hamar frá Litla-Hamri var med, tillsammans med Frida Hansen som representerade Island. I ledning inför finalerna var Thomas Vilain Rörvang och när han senare stod överst på prispallen som Nordisk Mästare sade han lite ödmjukt ”att med så många duktiga ekipage var han inte alls säker på att behålla ledningen”. Men det gjorde han som skrivet, de fick 7.55 med höga poäng för trumfkortet, den ökade tölten.

Håller man tungan rätt i mun blir det bronsplats! Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Håller man tungan rätt i mun blir det bronsplats!
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se

Ännu högre för det momentet fick silvermedaljören, Guro  Espeland för Norge som fick 8.0 av alla domare, men hade sämre poäng än Thomas i den korta tölten. Guro och Zorró frá Grimsstödum fick 7.50. På hedersam bronsplats kom Matilda Rolf på Tumi frá Stóra-Hofi, 7.39. Hon fick högst poäng av alla finalisterna för momentet som kräver stor ridskicklighet och samspel med hästen, steglängdsökningar.

På fjärde plats kom Oda Ugland, Hárekur frá Vindási, 7.33, på delad femteplats  Felicia Lindblom och Safir och Frida Hansen och Hamar, 7.17.

Felicia och Safir Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Felicia och Safir
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se

 

Thomas och Ylur tog titeln! Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Thomas och Ylur tog titeln!
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se