Massor av islandshäst på årets Sweden International Horse Show

Date:

På torsdagen den 25 november, när Sweden International Horse Show slår upp portarna för året, kommer islandspubliken få närmare sex timmar med tävling, show och clinics helt fokuserat på islandshästen.  

Torsdagens program inleds redan klockan 12 på Huvudarenan med det publika ”Genrepet” där islandsekipagens warm-up klass inför världscupfinalen ingår. Tävlingsklassen inramas av shownummer med islandshästen i fokus.  

Därefter tar ett digert program vid i den nya Mässarenan. I Mässarenan, som är placerad precis innanför huvudentrén på Friends Arena, kommer SIHS med partners att bjuda på fördjupande och inspirerande innehåll hela dagarna från torsdag till söndag. Just torsdagens program är dedikerat till islandshästen mellan klockan 14 – 18.  

Under eftermiddagen kommer en rad spännande programpunkter att presenteras:  

            –  Malin Schön, ridlärare, nationell domare och utsedd till årets tränare 2020 av FEIF visar hur hon använder klickerträning i utbildningen av sina hästar. 
 

            –  Tävlingsryttare som är på plats för att tävla i världscupen berättar hur de arbetar för att få fram den optimala tölten och tipsar ekipage på plats om hur de ska komma vidare för att förbättra sina hästars tölt. Innehållet presenteras tillsammans med Horses of Iceland. 
 

            –  Hur bedöms islandshästen i avelssammanhang? Monique Nilsfors och Erik Andersen berättar om hur islandshästens exteriör och gångarter bedöms. Till sin hjälp har de Erik Andersens godkända hingst Farsaell fra Midtlund. Innehållet presenteras i samarbete med Svenska Islandshästförbundets Stiftelse för Avel. 
 

            –  Se en ryttare som ”till vardags” rider och tävlar framgångsrikt på stor häst få uppleva känslan av en välutbildad islandshäst. 
 

            –  Den nya grenen Gaedingafimi – en dressyrgren på frammarsch – presenteras tillsammans med ryttare från Wången. Innehållet presenteras tillsammans med Agria och Svenska Islandshästförbundet. Denna clinic kommer även att genomföras fredag eftermiddag. 
 

            –  Clinic med Caspar Logan Hegardt och hans häst Oddi från Skeppargården. Ekipaget är flerfaldiga svenska mästare och på senaste VM tog de silvermedalj i femgång. Clinicen presenteras i samarbete med Uhip. 
För att ta del av programmet i Mässarenan krävs antingen Mässbiljett eller biljett till en föreställning på Huvudarenan samma dag. 
 

            På fredagen, i eftermiddagsföreställningen på Huvudarenan, rids finalen i World Cup Icelandic horses tölt inne på Huvudarenan. Till finalen kommer ett mycket starkt startfält: 
 

            Kristján Magnússon – Óskar från Lindeberg
Eyjolfur Thorsteinsson – Háfeti frá Úlfsstödum
Jamila Berg – Toppur frá Audsholtsjháleigu
Erlingur Erlingsson – Alfur från Granmyra
Vignir Jónasson – Eyvindur frá Eyvindarmúla eller Viking från Österåker Bernt Severinsen – Tigull fra Kleiva
Sys Pilegaard – Abel fra Tyrevoldsdal
Jóhann R Skúlason – Silas wom Forstwald

Läs mer om programmet här:
Huvudarenan: https://www.horseshow.se/program/#shows
Mässarenan: https://www.horseshow.se/program/#massarena 
 

Share post:

Related articles

Utlottning av SIHS-biljetter bland Ishestnews prenumeranter

Den 30 November till den 3 December är det dags för den årliga upplagan av Sweden International Horse...

I huvudet på en höbonde – grässorter påverkar men vädret har en enorm betydelse

Ishestnews har besökt höbonden David Ivarsson på Stora Bränna som levererar cirka tiotusen hösilagebalar till stall i...

Sist ut av svenskarna som ridit Landsmót – Eyvindur Mandal och Sandra Stefánsson

De två sista i vår presentation av svenska ryttare som ridit Landsmót är Eyvindur Mandal och Ishestnews egna Sandra Stefánsson. Ifall...

Missa inte Hippologprogrammets liveclinic med Eyjólfur Isólfsson

Den 14 oktober har Hippologprogrammet, Sveriges enda universitetsutbildning inriktad på häst, en liveclinic via Facebook med adjungerad professor...