Många fina prestationer på Falki SM-kval på Backome

Date:

Louise Löfgren och hennes “Dagge”
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

I tisdags eftermiddag och kväll var det dags islandshästföreningen Falki att ordna SM-kval på Backome. I underbart väder fick vi se många riktigt bra prestationer. Det är trevligt med tävling en vanlig vardagskväll.

Louise Löfgren hade en riktigt bra tävling. Tillsammans med Dagfari frá Eylandi vann hon V1 Fyrgång med poängen 7.17. De är därmed kvalade till SM. Louise och Dagfari går från klarhet till klarhet och visade på samspel och lätthet. Louise knep även andraplatsen, denna gång med den nya bekantskapen Danni frá Litli-Brekku, 6.10. Trea i V1 blev Saga Andersson på Draumur frá Hóltsmula, 5.90.

Louise vann även Tölt T1 med Dagfari, 7.30 och är kvalad. Tvåa Mona Tysland Lillehagen på Hlekkur fra Lövik, 6.83. Trea Hanna Nilsson på Uggi frá Hamraendum, 6.43.

Mycket power! Mona och Hlekkur
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson
Amanda Wenngren och Mikki frá Höfda blev bästa junior i V1 Fyrgång
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Ovanstående Mona hade också en bra tävling då hon vann F1 Femgång med Hlekkur. Alla gångarterna satt och ekipaget visade mycket power. De belönades med 6.43. Publiken hade såklart bespetsat sig på att se Vignir Jónasson och Viking från Österåker. Tyvärr tappade Viking en boots i första passläggningen och Vignir valde att utgå. Men innan dess fick vi njuta av en tölt som var helt fantastisk.

Och inte nog med det, Mona och Hlekkur tog även de högsta poängen i PP1 Stilpass med 6.54. Tvåa Malin Runevad och Keimur frá Skipasaga, 3.92 och trea Evelina Hasselgren på Vindur frá Hrisbrú, 1.59.

Louise igen, denna gång på Danni
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Även i T2 var det Louise och töltsäkra Danni som tog de hösta poängen, 6.70 och därmed kvalade. Även tvåan Catharina Niklasson och Erfingi frá Grafarkóti är kvalade med 6.50. Trea blev Rebecka Fritzell (YR), 5.80, även hon kvalad.

V2 vanns av Jennie Filipsson Eriksson på Eidur frá Ármóti efter en runda som såg sådär lätt och elastisk ut. De belönades med 6.83 och är därmed kvalade till SM. På andra plats Kim Andersson på Móalingur frá Bergi med 6.27 och på delad tredje plats Kristjan Magnusson på Óskar från Lindeberg samt Catharina Niklasson på Erfingi frá Grafarkoti, 6.23.

I T3 slog Kim Andersson och Sleipnir fra Moselundegård till med högst poäng, 6.73 och är därmed kvalade liksom tvåan Vignir Jónasson och Kleopatra från Backome, 6.50. Kim Andersson slog även till med tredje högsta poängen, denna gång med Móalingur frá Bergi, 6.20.

F2 Femgång vanns av Kristjan Magnusson och Thrá frá Kirkjubae, 6.50 och det gav dem en inträdesbiljett till SM. Tvåa Malin Rundevad på Keimur frá Skipasaga, 5.40 och trea Jennie Filipsson Eriksson på Snör frá Odgeirhólum, 5.30.

Vignir och Kleopatra
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson
Vinnarna av F2, Kristján och Thrá
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson
Jennie Filipsson Eriksson och Smör frá Odgeirshólum
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson
Vignir och Viking bjöd på en strålande tölt
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

 

Share post:

Related articles

Intervju med Caroline Agerhill, nybliven domare i gædingalist

Sverige har fått sex nya domare för Gædingalist. De är Ulrika Backan, Caroline Agerhill, Nina Wahlström, Åsa Nevander,...

Omedelbara åtgärder mot hästvidriga träningsmetoder på Island

  Den isländske filmproducenten Baltasar Kormákur har uttalat sig i fallet med de spanska tränare som förra helgen filmades...

Varierad träning var temat på årets Hólarclinic

I helgen höll tredjeårs eleverna på Hólar sin årliga clinic. Den ingår sem ett led i deras utbildning...

Videointervju med Malin Andersson, tredjeårselev på Hólar

Eleverna som går tredjeåret på Hólar håller enligt tradition varje år en clinic med olika teman. Flera ur...