Mål, fokus, planering och att toppa vid rätt tillfälle!

Date:

Go kväll!

Ligger nu utslagen på Borlänge Världshus. Pelle har försökt i en timme nu att få igång internet.. 🙂 det går sådär kan jag säga. Synd för han att han inte har en iPhone (Pelle hatar iPhone) hi hi!

Jag är super nöjd med min fyrgångs uttagning i dag, det finns såklart lite grejer som ska fixas till på söndag. Men vi tog oss till A-final och det var målet.
En häst i dag fick över 7 i fyrgång och det var nog ett tag sedan det var så..

När jag träffade Pelle för ett årsedan visste han inte så mycket om vår sport, men han studerade mig och Gloi varje dag, samt alla VM filmer som finns. Vad vill domaren se? Hur skall hästen gå? Vi började tillsammans i höstas träna Gloi med ett mål i sikte, han ska vara på topp sommaren 2013! Ja 2013 ni läste rätt, det här är en början.

Många tror att jag hoppat Gloi, men nej det har jag inte 😉 Vi har tränat vanlig enkel klassisk dressyr. Balans, rygg, bakbenen, spänst, övergångar mm.
Vi började med skritt, få honom mjuk smidig, jobba med rygg och med ett tryck. Sedan har vi byggt på och höjt ribban sakta.

I februari tävlade jag world cup i Danmark, det gick inte så bra! Fast egentligen skulle det inte det. Jag hade precis börjat befästa träningen och Gloi skulle ju absolut inte vara i toppform. Först blev jag jätte besviken men sån tur är har jag filmat alla tävlingar i år. Jag studerade filmen och såg hur Gloi börjat få ett helt nytt rörelse mönster, han arbetade på ett helt nytt sätt. Men träningen var inte helt befäst ännu.

Jag fortsatte träna hemma. Pelle hade ett öga på mig hela tiden. Lyx kallas det att va gift med tränaren 😉

Resultatet under våren har gått spikrakt uppåt. Gloi känns bättre och bättre.

Men samtidigt som resultaten skjuter i väg är det viktigt att hålla fokus. Att tävla mot sig själv. Alltid vilja bli bättre och att se tillbaka på de perfekta uttagningarna.

Det är så sanslöst roligt att träna när man ser resultaten.

I dag kom vi delad 3a i uttagningen! Känns skitbra!

Sov gott! Det ska i alla fall jag göra!

Tölt i morgon!

På bilden ser ni en frustrerad Pelle som har gett upp internet när jag avslutar detta inlägget! Datorer kan han inte, men hästar! 🙂

20120712-213715.jpg

Share post:

Related articles

Sammansvetsat gäng är i full gång med att arrangera NM 2024. Fram till 1 mars kan du köpa rabatterade biljetter!

Planerar du att åka till NM 2024? I år är Danmark värdnation och tävlingarna går av stapeln i...

SIF Avel bjuder in till gratis Worldfengurwebinar den 4 mars

    WorldFengur, databasen där i stort sett hela världens islandshästar är registrerade är en magisk kunskapsbank, även för dig...

Film: Louise Löfgrens och Filippa Hellténs hela clinic från Eurohorse

  Vi har fått möjlighet att publicera Louise Löfgrens och Filippa Hellténs clinic från Eurohorse. Under clinicen visar och förklarar Louise och...

IceFoal- Ny officiell sajt för unghästmönstringar

    Den nya sajten IceFoal som är specialutformad för föl och unghästmönstringar laserades officiellt i veckan. Det är avelsledaren...