Magnus och Valsa gör det igen – vilket samspel mellan ryttare och häst!

Date:

Världsrekord! 9.50!
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Efter en och en halv sommardag rullar åskan in över ISICup Margaretehof tills det att stilpassen drar igång. Hela tre heat med starter fick vi se. Redan i första heatet satte Johanna Magnusson och Bodi från Åleby och Katie Sundin Brumpton med Simon frá Efri-Raudalæk standarden. I andra heatet kom Elise Harrysson och Lilja från Horshaga i full fräs och fick bland annat två 9,0 för passkvalité och två riktigt bra tider 8.2 och 8.0. Elise, som rider sitt första år som senior kom på en tredjeplats totalt trots en nolla i första nedtagningen.

De här fantastiska prestationerna till trots var det ändå tredje heatet som imponerade mest. Alli, Adalstein Adalsteinsson, och Tumi fra Borgarholi visade upp två jämna löp som i sig var helt otroliga. Totalpoängen blev 8.05. Direkt efter Alli beträdde våra världsmästare banan. Magnus och Valsa gjorde det igen! De gjorde två löp som var så nära perfektion man någonsin kommit.

Alli, Magnús och Elise. Vilka otroliga passprestationer!
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Det är svårt att beskriva hur löpen såg ut. Det är sånt samspel mellan ryttare och häst. Sedan att Valsa har en otrolig pass tror jag ingen har missat. Efter första löpet var det vittring på världsrekordet, om bara löp två var lika bra. Det var det inte – det var bättre!  Kraft, balans och en sådan koncentration, ja det var inte konstigt att de belönades med den högsta poängen genom tiden. Hela 9.50 i totalpoäng!

Bland ungdomarna segrade Maja Nyman Blitskov tillsammans med Ljóni frá Keitillsstöđum med 6.83. Märta Björsell och Katla frá Arnanesi tog hem segern för juniorer.

Elise och Lilja i full fart!

 

Share post:

Related articles

Bellas ridövning: Åttvolter och övergångar

Det här är en av mina favoritövningar just nu, som passar många olika ekipage på många olika nivåer....

Hovklapper på gatorna i centrala Reykjavik

På Island är hästar ett naturligt inslag i både vardag och kultur och på lördagen den 3 juni...

Så här skriver SIF Avel inför Avels-SM

I år kommer vi att få se ett avels-SM i samband med Sport-SM. Så här skriver SIF avel...