Madelen Johansson fick rätt av hovrätten

Date:

Madelen Johanson.

Den långdragna tvisten mellan SIF och landslagsryttaren Madelen Johansson verkar gå mot sitt slut. Madelen har tillsammans med sin advokat Ronald Adolfsson fått rätt mot SIF både i Västerås tingsrätt 2012 och i Svea hovrätt den 22 februari 2013 mot den avstängning från SIF och dess anordnade aktiviteter som trädde i kraft 5 februari 2010.
Hurvida SIF och SIF:s ansvariga styrelse kommer att krävas på skadestånd är en fråga som Madelen och advokat Ronald Andersson för närvarande överväger. Tillsammans har de flera gånger försökt komma till en uppgörelse med SIF. SIF har avböjt. Orsaken till avstängningen är den polisanmälan om djurplågeri som en hästägare lämnande in mot Madelen i december 2009.

-Nu avvaktar vi och ser om SIF tänker överklaga och göra ett tredje försöka att få rätt. Värt att nämnas är även att detta redan idag har i runda slängar kostat förbundet ca 1,5 miljoner kronor för våra sammanlagda advokatkostnader, kommenterar Madelen.

 

Fotnot: För att undvika missförstånd i det här fallet vill IsHestNews förtydliga att de båda åtalspunkterna rörande djurplågeri ogillades av Linköpings Tingsrätt. Istället dömdes Madelen Johansson till dagsböter för brott mot djurskyddslagen för att ha haft el på sin skrittmaskin.
Målet i hovrätten handlar enbart om SIF´s agerande i samband med avstängningen av Madelen från SIF.

 

Share post:

Related articles

Hos Malin bygger man hästarnas kropp och knopp genom motion i flock. 

Springa fritt utan ryttare är nyttigt och roligt för hästarna. Filmat av Anette Alsterå För Malin Jacobsson som driver Stall...

Gammal är äldst! Och bäst! Eyrún Ýr och 18-årige Hrannar vann Meistaradeildins femgång

De kom sist in till finalen med lite strul i passläggningarna men i finalen visade de var skåpet...

Uttagningskriterierna för Svenska islandshästförbundets landslagstrupp är nu klara

Uttagningskriterierna för Svenska Islandshästförbundets landslagstrupp 2024 är nu klara. Uttagningarna av landslagsgruppen organiseras och genomförs av Uttagningskommittén (UK)...

Sammansvetsat gäng är i full gång med att arrangera NM 2024. Fram till 1 mars kan du köpa rabatterade biljetter!

Planerar du att åka till NM 2024? I år är Danmark värdnation och tävlingarna går av stapeln i...