Madelen Johansson fick rätt av hovrätten

Date:

Madelen Johanson.

Den långdragna tvisten mellan SIF och landslagsryttaren Madelen Johansson verkar gå mot sitt slut. Madelen har tillsammans med sin advokat Ronald Adolfsson fått rätt mot SIF både i Västerås tingsrätt 2012 och i Svea hovrätt den 22 februari 2013 mot den avstängning från SIF och dess anordnade aktiviteter som trädde i kraft 5 februari 2010.
Hurvida SIF och SIF:s ansvariga styrelse kommer att krävas på skadestånd är en fråga som Madelen och advokat Ronald Andersson för närvarande överväger. Tillsammans har de flera gånger försökt komma till en uppgörelse med SIF. SIF har avböjt. Orsaken till avstängningen är den polisanmälan om djurplågeri som en hästägare lämnande in mot Madelen i december 2009.

-Nu avvaktar vi och ser om SIF tänker överklaga och göra ett tredje försöka att få rätt. Värt att nämnas är även att detta redan idag har i runda slängar kostat förbundet ca 1,5 miljoner kronor för våra sammanlagda advokatkostnader, kommenterar Madelen.

 

Fotnot: För att undvika missförstånd i det här fallet vill IsHestNews förtydliga att de båda åtalspunkterna rörande djurplågeri ogillades av Linköpings Tingsrätt. Istället dömdes Madelen Johansson till dagsböter för brott mot djurskyddslagen för att ha haft el på sin skrittmaskin.
Målet i hovrätten handlar enbart om SIF´s agerande i samband med avstängningen av Madelen från SIF.

 

Share post:

Related articles

I huvudet på en höbonde – grässorter påverkar men vädret har en enorm betydelse

Ishestnews har besökt höbonden David Ivarsson på Stora Bränna som levererar cirka tiotusen hösilagebalar till stall i...

Bellas ridövning vecka 5 2023: Arbete från marken i träns

Vi pratar ofta om att man borde arbeta från marken. Men hur och vad ska man göra egentligen?...

Sofia Hallin djupdyker i Meistaradeildins fyrgång – stammar, bedömning, blup och ålder

Att ha sin häst redo för prestation på hög nivå redan i slutet på januari är inte en...

Föreningen Áfram ordnar gemensam resa till Kronshof Special både med och utan häst

Áfram islandshästförening är en nystartad förening i södra Skåne, den såg dagens ljus i hösten 2022. Tanken med...
sv_SESvenska