Lyckat kval till Gaedinga-SM hos Tolt.nu

Date:

 

Segrarna i A-flock! Sigfus och E∂all. FotoAmanda Rönnkvist
Segrarna i A-flock! Sigfus och E∂all.
FotoAmanda Rönnkvist

Över 200 starter under helgens Gaedingakeppni SM kval hos Tolt.nu i strålande solsken och runt 30 plusgrader under hela finaldagen! Hela 95 tappra hästar och ryttare startade och många lyckades uppnå kvalpoäng till Gaedinga-SM 2013.

Det var bra ritter och prestationer på banan som belönades med fina poäng. Flera meriterade ekipage ställde upp och det var inte minst ett fantastiskt arbete nedlagt av alla som hjälpte till. Det gjorde att över 130 starter endast tog 8 timmar på lördagen. Det innebar bra fart under finaldagen gjorde att alla kom hem tidigt och dessutom hade fått sovmorgon.
-Utan alla tappra människor som ställer upp och hjälper oss hade vi aldrig kunnat erbjuda ett bra flyt på banan och inte heller utanför den. Vi har otroligt bra folk omkring oss som hjälper till och som verkligen sliter för att serva alla på plats, vilket är det viktigaste, säger Josefine Denami på Tolt.nu

Elsa och Bi∂a knep andaplatsen i A-flokk! Foto: Amanda Rönnkvist
Elsa och Bi∂a knep andaplatsen i A-flokk!
Foto: Amanda Rönnkvist

Fina hästar
Den nationella domaren Barbro Bäckström var mycket imponerad över kvaliteten på de hästar som tävlade
– Det har varit mycket hög klass på denna tävling säger Barbro Beckström och fortsätter med att berömma arrangörerna för en välorganiserad tävling som dessutom genomsyrades av en god atmosfär.

Resultat Gaedinga
I A flokk tog Sigfus Sigfusson hem segern på hingsten Edall från Lytingsstödum. Tvåa kom den blott 15 åriga Elsa Teverud på sin häst Bida från Rip och på tredje plats kom även där en ungdomsryttare, Kelly Eriksson på Bathasar.

I B-flokk vann Josefin Norrestam på sin hingst Axjon från Stormsund och Sigfus Sigfusson fick en silverplats på hästen Rakel från Hyndevad.  Josefine Denami tog bronsplatsen på Kainn från Flugumyri II och på fjärde plats kom Anne Fornstedt på Gumi från Dallandi. Anne vann SM 2012 på just denna häst.

Young Adults vanns av Anna Nordfors på Solfari från Agersta. Karin Hellqvist på Sunna från Myrkarby vann tonårsklassen GDT och Tomas D’Arcy vann barnklassen GDC på sin häst Stigur frá Skridu.

– Det känns jättebra med vinsten. Vi är i bra form och tränar nu inför SM säger en glad Tomas.

A-flokk igen! Tredjeplatsen tog Kelly och Balthasar. Foto: Amanda Rönnkvist
A-flokk igen! Tredjeplatsen tog Kelly och Balthasar.
Foto: Amanda Rönnkvist

Publiken trivdes
Kajsa Wahlström är förälder till Kerstin och Maria Wahlström som båda var deltagare i Gaedingakeppni med fina resultat.
– Alla är så glada och positiva och gemenskapen är fantastisk, en riktig folkfest säger Kajsa. Hon tycker också att det är så roligt att alla åldrar tävlar tillsammans och umgås och lär av varandra.

Arrangörerna nöjda
Josefine Denami är mycket nöjd med tävlingen och glad över att ett hundratal deltagare kom mitt i semestertid.
-Tack vare alla fina hästar och ryttare, fantastiska domare och funktionärer kunde vi genomföra detta. Det är helt otroligt att så många ekipage kom eftersom tävlingen bara varit utlyst i tre veckor.  Det är så roligt avslutar en trött men glad Josefine.
Nästa tävling på Tolt.nu´s anläggning på Björsbo blir den 7 september då Enköpings islandshästryttare har sitt klubbmästerskap och hyr anläggningen.
Fullständigt resultat från helgens tävling hittas på www.tolt.nu

Tack för reportage till Eva Teine och foto: Amanda Rönkvist

Share post:

Related articles

Ska du till Landsmót? Bästa hästfesten och I år kommer även sportgrenarna att vara med.

  I år är det Landsmóts-år och är man på Island så märks det redan. Det förbereds, tränas och...

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...