Lyckad islandskadrilj i Globen

Date:

 

Sista året på Globen!
Sista året på Globen!

I eftermiddags hölls den årliga och mycket populära matinén på Stockholm International Horse Show. Islandshästen representerades med en glittrig kadrilj. Även gamle Mökkur frá Varmalaek fick vara med på ett hörn då han blev hyllad på scenen.
Kadriljen var 16 hästar stor med många svårigheter som tex gaffel 8 o 8 och saxar med en, två och till och med 4 hästar i bredd! Uppvisningen lyckades bra men det hade inte skadat med en bisittande  expertkommentator från islandshästsporten.
En stor eloge till Ylva Hagander och hennes team som i alla år har haft hand om islandshästarrangemangen på Stockholm International Horse Show som förövrigt firar 20-års jubileum i år.

 

Islandskadriljen och familjematinén i sin helhet finns nu att se på SVT Play (länk). Islandshästkadriljen startar vid ungefär 38 minuten. Vid ca 10 minuter kan man även se glittriga vikingar. Sändningen kan bara ses i Sverige.

Share post:

Related articles

Resultat från Islandshästens Dag

    Här är alla resultat från Islandshästens Dag som arrangerades av Gandur islandshästförening i Helsingborg. Resultat Islandshästensdag 2024 Lättklass Barn:  Final Placering Ryttare...

Enastående final på Meistaradeildin

Igår var det finalkväll i Meistaradeildin. Den är uppdelad i två grenar, Tölt T1 och 100m pass. Nivån på...

Finalresultat från Rickebasta

Här hittar du alla resultat från Rickebastas "grand finale" dag i sin egen Mästarcup. Hobby vuxenlag Placering 1 Team Väsby Stuteri 2...

Specialerbjudande: Beställ den isländska hingstkatalogen via Ishestnews

Är du intresserad av avel och uppfödning? I morgon kommer den isländska hingstkatalogen ut och via oss på...