Lyckad islandskadrilj i Globen

Date:

 

Sista året på Globen!
Sista året på Globen!

I eftermiddags hölls den årliga och mycket populära matinén på Stockholm International Horse Show. Islandshästen representerades med en glittrig kadrilj. Även gamle Mökkur frá Varmalaek fick vara med på ett hörn då han blev hyllad på scenen.
Kadriljen var 16 hästar stor med många svårigheter som tex gaffel 8 o 8 och saxar med en, två och till och med 4 hästar i bredd! Uppvisningen lyckades bra men det hade inte skadat med en bisittande  expertkommentator från islandshästsporten.
En stor eloge till Ylva Hagander och hennes team som i alla år har haft hand om islandshästarrangemangen på Stockholm International Horse Show som förövrigt firar 20-års jubileum i år.

 

Islandskadriljen och familjematinén i sin helhet finns nu att se på SVT Play (länk). Islandshästkadriljen startar vid ungefär 38 minuten. Vid ca 10 minuter kan man även se glittriga vikingar. Sändningen kan bara ses i Sverige.

Share post:

Related articles

Ny häst till Linnea Blomgren

 I somras såg vi henne bli Svensk Mästare i PP1 Stilpass Young rider tillsammans med Brodir fra Slippen....

Redan som åttaåring visste hon att hon ville träna och tävla. Intervju med Minna Gustavsson.

Redan när hon var åtta år och knappt nådde ner till stigbyglarna visste hon att hon ville träna...

Snart dags för anmälan till Worldtoelt 2024

World Toelt är världens största inomhusevent för islandshästar och den 23-24 februari 2024 slår danskarna  upp portarna till...

Svenskägda avelsgården Prestsbæ är nominerad till Årets uppfödare på Island

Nu är det klart vilka avelsgårdar på Island som är nominerade till titeln Årets uppfödare. Utöver svenskägda gården Prestsbær...