Lev Rosa – med Barncancerfonden i fokus. Gemenskapen och glädjen är lika viktig som insamlingen.

Date:

Den 22-23 oktober anordnas för 5:e gången Lev Rosa. Tävlingen där alla intäkter oavkortat går till välgörenhet. I år arrangeras tävlingen på Flyinge Kungsgård med Barncancerfonden i fokus. Bakom tävlingen står Johanna Wingstrand och Linnea Brofeldt.

    – Vår motivation bara ökar för varje år. Vi drivs av den gemenskap och glädje som tävlingen skapar, och att den ger hopp till de som kämpar varje dag.

Lev Rosa startade 2017 som en idé om en tävling för alla, men som även skulle göra nytta. Första året arrangerades den mest som en kul grej, men för varje år har den vuxit mer och mer och idag har man samlat in över 300 000 kronor till olika cancerorganisationer. De senaste året, och även i år, står Barncancerfonden i fokus. Något som båda arrangörerna brinner starkt för.

   – Både jag och Linnea har nära vänner och familj som kämpat mot cancer, och jag väntar själv på att operera bort 2 cystor i min mage, så vi har båda erfarenhet av sjukdomen på nära håll. Jag tror det har ökat vår motivation ytterligare och vår förståelse varför Lev Rosa är så otroligt viktig. Framför allt när det kommer till barn. Som vuxen kan du kanske hantera det på ett sätt som barn inte kan. Därför behövs hjälpen lite extra där, berättar Johanna.

Även om målet är att samla in så mycket pengar som möjligt är det inte det som är den största drivkraften för arrangörerna, istället lägger de störst vikt vid att skapa gemenskap och glädje för alla som påverkas av eller har en knytning till tävlingen.
   – Genom åren har vi insett hur stor betydelse gemenskapen kring Lev Rosa har. Vi har alltid vara noga med att tävlingen ska vara öppen för alla, och med att betona att detta är något vi gör tillsammans. Även om vi är arrangörer så skulle det aldrig vara möjligt utan funktionärer, domare, ryttare och publik som alla bidrar till att genomföra tävlingen. Folk har till och med hört av sig själva och velat hjälpa till vilket är helt fantastiskt. Vi är överväldigade över allt stöd vi får, och ofta tittar vi på varandra och kan inte helt förstå hur stort det här faktiskt är.

 

Familjer som kämpar kommer och tittar på plats

Något som är nytt för i år är att Lev Rosa tillsammans med Barncancerfonden bjuder in familjer som kämpar mot cancer att uppleva tävlingen på plats.
   – Vi ville redan förra året bjuda in cancerdrabbade familjer men då fanns inte samma möjligheter för det, men på Flyinge finns allt som behövs för att dessa familjer ska känna sig trygga. Vi är så otroligt glada över att sprida vår glädje och gemenskap även till dom, inte bara över sociala medier utan även på plats. Min gamla trotjänare Herkules fra Pegasus kommer att finnas tillgänglig för både mys och ridning med barnen, så detta ser vi verkligen fram emot, säger Johanna.

I år blir den största tävlingen hittills med runt 100 startande ekipage. Förutom tävlingen bjuds det på show och ett lotteri med fina priser. Det finns även en restaurang på plats i ridhuset. Tävlingen har inget inträde utan istället finns swishlappar uppsatta i hela arenan där publiken kan skänka valfritt belopp till tävlingen.

   – Inget bidrag är för litet, så kom till Flyinge i oktober så skapar vi tillsammans den största och bästa Lev Rosa hittills.

Följ Lev Rosa här:

https://www.facebook.com/Levrosa22

https://www.instagram.com/levrosa_/

Lev Rosas insamling hos Barncancerfonden är öppen och du hittar den här:

https://www.barncancerfonden.se/lev-rosa-56-0

Vill du hjälpa till eller sponsra? Kontakta Johanna Wingstrand johannawingstrand@gmail.com

Share post:

Related articles

Resultat från Marma Torp Nivå 2

  Tölt T1 Senior Uttagning Placering Ryttare Häst Färg Ryttarens förening Poäng 1 Frida Dahlén Gunnar fra Gavnholt BrunInga teckenInga tecken Islandshästföreningen Glaumur 6,30 2 Eva Thelin Gódis från Storön Musblack Inga teckenInga tecken Vallfari Islandshästförening 5,83 3 Alicia Blom Spíra från...

Nitton ekipage startar i Gædingalist på Wången

Den allra första stora Gædingalist-tävlingen i Sverige går på Wången den 14 oktober under Wångens islandshästdagar. Nu är...

Klubbmästarna utsedda på Sleipnirs KM

Sleipnirs KM gick av stapeln i två dagar, med uttagningar samt passlöp under lördagen och finaler på söndagen. Klubbmästare...

Narnia Best in show på föreningen Kappis föl- och unghästmönstring

Söndagen den 1 oktober var det dags för föl- och unghästmönstring på Rosseröds Gård. Domare var Nina Bergholtz...