Free Porn

Kristin Svahn – Diplomerad hästmassör

Date:

Vi på Ishestnews fick ett mail från Lotta Olsson, Webredaktör för Gyda Islandshästförening. Hon ville gärna dela med sig av en intervju med Kristin Svahn som är Diplomerad Hästmassör. Här får ishestnews.se läsare den i något nedkortad version:

 

Kristin Svahn är islandshästtjejen som nyligen har blivit diplomerad hästmassör. Intresset för hur hästkroppen fungerar har alltid funnits där. Nu har hon kombinerat sitt intresse och erfarenhet med professionell kompetens och har redan allt från hobby- till topptävlingshästar som kunder.

Varför blev det hästmassage?
På frågan hur hon blev intresserad av att börja massera hästar berättar Kristin om när Ingalill Elgh (hästmassör) behandlade hennes häst och hittade knuta i nacken. ”Redan efter första behandlingen kom hästen springande mot mig i hagen när jag kom”, berättar Kristin. ”Det hade hon aldrig gjort tidigare.” Ingalill fortsatte då att behandla och när knutan hade lossats blev det en helt annan häst. ”Jag tänkte, kan det vara så häftigt? Det vill jag kunna göra med min häst!”

Gedigen hästbakgrund och intresse för hästkroppen
Förutom sitt nya diplom som hästmassör har Kristin en gedigen grund att stå på. Hon har gått Travskolan på Wången med inriktning Islandshäst och är examinerad C-tränare (unghästtränare) i Svenska Islandshästförbundet samt även ridledare och hästskötare genom Svenska Ridsportförbundet.

Hur går en behandling till?
Kristin börjar alltid sin behandling med att ”sprita händerna” och fråga om hästen. Till exempel om det finns någon sjukdoms- eller skadebild. Sedan känner hon igenom hästen innan hon börjar massera och betonar att massage handlar om att analysera, inte bara att det ska vara mysigt. Detta för att på bästa sätt kunna hjälpa hästen med muskelspänningar, eventuella problem och avlastningsmönster med den verkliga rotorsaken i åtanke. Kristin har tystnadsplikt som hon berättar att hon håller stenhårt på. Om du frågar henne hur någon häst var som hon har masserat kommer du troligen att få ett svar som till exempel. ”Den var fin.”

Under behandlingen ger Kristin något som hon kallar ”hustips”. Det är praktiska tips anpassade till hästens behov om hur man själv kan massera sin häst till exempel som uppvärmning eller i förebyggande syfte.

Ifall du vill läsa hela artikeln hittar du den här.
.

Share post:

Related articles

Christina med Nori vann T2. Beatrice och Hördur på andra plats.

Ledande Hans Christian Løwes häst Falinn fra Vivildgård blev övertaggad i finalen och de valde att utgå. Istället...

Junioren Saga med Snekkja vann T2 för Juniorer och young rider

Det är fascinerande att se hur stabilt hästarna går i tygelsläppet i A-finalen i T2 junior och young...

Kraftfullt beskriver A-finalen i T1. Vinst till Katie och Salvar!

Katie Sundin Brumpton med Salvar frá Klukku gjorde en fantastisk final i T1. Vilken kraft. Så snyggt! De fick hela 8.83...

Danmark tog segern i T1 Young rider genom Mathilde oxh Taktur

Eftermiddagens första final var A-finalen i Tölt T1 YR. Vinsten gick till Mathilde Storgaard Mehlsen med Taktur frá Vakurstödum med poängen 7.28....