– Kärleken och gemenskapen är det viktiga, resultaten är det sista vi bryr oss om i Lev Rosa

Date:

Foto: Lev Rosa

Vi fick ett tips om att vi måste skriva om vad Lev Rosa egentligen handlar om. Kärlek, gemenskap och att samla in pengar för en god sak. I år var det Barncancerfonden som var förmånstagare av de pengar som Lev Rosa samlade in. Vi fick en pratstund med Johanna Wingstrand, en av arrangörerna.

– Resultaten är det sista vi bryr oss om, säger Johanna med eftertryck. Det är inte det Lev Rosa handlar om.

Istället handlar tävlingen om att ha roligt, att samla in pengar till en god sak, kärlek och gemenskap. Det är något som genomsyrar tävlingen för alla. Ryttarna, publiken, funktionärerna och domarna, de ska ha kul.

– Vi har verkligen känt allt detta från alla, speciellt i år. Alla var glada, stämningen härligt, just som vi vill att det ska vara, berättar Johanna.

Foto: Lev Rosa

En annan aspekt som Johanna nämner är att Lev Rosa även är öppen för ryttare som aldrig tävlar förut. Många av dem sa att “hit vågade jag komma”. Alla vinner samma rosetter och priser.

Foto: Lev Rosa

SE2023SIH274 – Hela_tävlingen

Lev Rosa går av stapeln på Flyinge och det gör hela tävlingen extra högtidlig.

Johanna vill hylla alla funktionärer som gör tävlingen möjlig.

– De är så fantastiska, säger hon. Fantastiska, drivna och engagerade. Det samma gäller domarna och ryttarna. Och den månghövdade publiken.

I år var det nervöst med Lev Rosa för i väderleksrapporten blinkade stormvarning under fredagsnatten.

Johanna Wingstrand, en av ararngörerna
Foto: Lev Rosa

– Vi var inte säkra på att ekipagen skulle kunna köra hit, förklarar Johanna.

Ändå var det just vad de gjorde. Trots en storm som orsakade strömavbrott, boxar som blåste bort och vind som ven rullade hälften av de 110 startande in redan på fredagskvällen. resten kom på lördag morgon.

– De trotsade vädret och kom, jag blev så rörd av det!.

Foto: Lev Ros

Flera familjer med barn som drabbats av cancer besökte tävlingen och blev extra väl omhändertagna. De fick komma in, äta rosa muffns, träffa Johannas Herkules fra Pegasus, rida och gosa.

– Att ge de här familjerna och barnen glädje i en utmanande vardag får mig att känna att det är därför vi gör detta. Pengainsamlingen är viktig men en bonus till allt det andra.

Foto: lev Rosa

I år samlade man in 225.000 kronor, något mindre än förväntat på grund av ökade kostnader och för att vädret ställde till det så att publiken var mindre än vad den brukar vara. Men en bra summa som oavkortat går till Barcancerfonden.

Johanna berättar också att de ständigt satsar på att göra tävlingen ännu bättre. I år skickade de ut en enkät till deltagarna och inom en timme hade de fått över hundra svar.

– Vi har fått massor av tips och idéer och framförallt fått klart för oss hur mycket folk vil ta del av Lev Rosa.

Foto: Lev Rosa

Så klart blev det även resultat och dem hittar du här:

SE2023SIH274 – Hela_tävlingen

Share post:

Related articles

Ska du till Landsmót? Bästa hästfesten och I år kommer även sportgrenarna att vara med.

  I år är det Landsmóts-år och är man på Island så märks det redan. Det förbereds, tränas och...

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...