Free Porn

Kända ekipage tävlar i Gædingalist under Wångens islandshästdagar

Date:

Jamila ska tävla
Foto: Photohestur/Sabina Svenningsson

Första tävlingen i Gædingalist i Sverige,  med 50 000 kr i prispotten, kommer att gå på Wången den 14 oktober under Wångens islandshästdagar. Till tävlingarna kommer många kända ekipage, bland andra världsmästaren i T2, Máni Hilmarsson. 

Gædingalist är den spännande nya tävlingsformen på frammarsch. I Geadingalist rider man ett program som ska visa hästens gångarter och rörelser. Syftet med övningarna ska vara att förbättra gångarterna.

 – Det blir en nivå 3-tävling med inbjudna toppekipage och fina prispengar. Totalt 50 000 kr i prispengar till första till tredje plats, berättar Ulrika Backan, Wången.

De som fått inbjudan att tävla är kända tävlingsekipage, ridlärare som är på nivå IV samt dem som gick ridlärare IV-utbildningen i år.

–Dem vi bjudit in är erfarna tävlingsekipage med fina hästar. Vi har också bjudit i några Young Riders.

Ylva Hagander ska tävla!
Foto: Photohestur/Sabina Svenningsson

 

I Gædingalist tävlar både fyr- och femgångare och ryttaren har möjlighet att anpassa programmet för att visa hästens bästa sidor.

– Ännu finns det inga godkända svenska domare i Geadingalist, så till den här tävlingen har vi bjudit in domare från Island, berättar Ulrika. De inbjudna ekipagen kommer också att tävla i T1 på söndagen, även denna tävling kommer att hålla mycket hög klass.

Tävlingarna går under Wångens islandshästdagar 13–15 oktober. Det blir en islandshästhelg med clinics, föreläsningar, tävlingar, alumnträff för hippologstudenter och seminarium för SIF-instruktörer.

 På fredagen den 13 oktober går kvaltävlingen i Gædingalist och på lördagen går finalen, som även kommer att livestreamas. Mer info hittar du på wangen.se/kalender

 

Några av de tävlande toppekipagen är:

 • Máni Hilmarsson 
 • Ylva Hagander
 • Jamila Berg
 • Berglind Rosa Gudmundsdottir
 • Daniel Ingi Smarason
 • Hjalti Gudmundsson
 • Gudmundur Einarsson
 • Fredrik Rydström
 • Anne-Marie Röst
  med fleraDe tävlande ekipagen kommer presenteras närmare i Facebookevenemanget Wångens islandshästdagar.

Gædingalist (FAKTA)

Gædingalist kallades tidigare Gædingafimi. Fritt översatt blir Gædingalist ”konsten att visa den bästa hästen”. Tävlingsformen kräver att man visar minst tre gångarter (tölt är obligatoriskt) i både vänster och höger varv. Ett antal övningar ska även visas, t.ex. till exempel slutor och öppnor i olika gångarter. Gædingalist rids på nivå 1–3; lätt, medel och svår. Tävlingen på Wången blir en nivå 3. Nivå 3 kräver en häst som är kraftfull, kan visas i samling och kan utföra avancerade övningar på ett imponerande sätt.

Share post:

Related articles

Christina med Nori vann T2. Beatrice och Hördur på andra plats.

Ledande Hans Christian Løwes häst Falinn fra Vivildgård blev övertaggad i finalen och de valde att utgå. Istället...

Junioren Saga med Snekkja vann T2 för Juniorer och young rider

Det är fascinerande att se hur stabilt hästarna går i tygelsläppet i A-finalen i T2 junior och young...

Kraftfullt beskriver A-finalen i T1. Vinst till Katie och Salvar!

Katie Sundin Brumpton med Salvar frá Klukku gjorde en fantastisk final i T1. Vilken kraft. Så snyggt! De fick hela 8.83...

Danmark tog segern i T1 Young rider genom Mathilde oxh Taktur

Eftermiddagens första final var A-finalen i Tölt T1 YR. Vinsten gick till Mathilde Storgaard Mehlsen med Taktur frá Vakurstödum med poängen 7.28....