Islandshästprofil med i Bonde söker fru 2016

Date:

image1

Vi i islandshästvärlden känner henne som en rödhårig energikick, lokalklubbsdomare, tävlingsspeaker och turridningsarrangör. Snart kommer en stor del av Sverige känna henne som Jennifer, 33-årig hästbonde i Bonde söker fru!

Ishestnews har fått en pratstund med Jennifer Erlandsson som bor med sin treåriga dotter och 30-talet islandshästar på en gård i halländska Slöinge.

– Skitnervöst, jag är riktigt pirrig, skrattar Jennifer när vi frågar hur det känns.

För några år sedan sökte hon till Bonde söker fru men den gången passade Jennifers profil inte riktigt in. Men TV4 kunde inte glömma henne och frågade själva om hon ville vara med igen. Och nu, 2016, är det dags!

Hur är då ”idealmannen”?

– Han ska vara pålitlig och trygg, självständig och ha bus i blicken, förklarar Jennifer. Sen blir vi fulla i skratt när det som följer faktiskt passar lika väl in på en bra islandshäst. Vad sägs om ”framåt med bra motor och tydlig broms”, ”bra temperament” och ”mycket aktion”.

Faktum är att Jennifer hade bestämt sig för att sluta leta efter en livspartner. Hon var nöjd med att leva själv.

– Nu har det här med Bonde söker fru ruckat på dörren till mitt hjärta. Under samtalen med produktionsteamet har vi talat om kärlek och min flörtiga sida har vaknat till liv. Jag känner mig så glad!

Hur förbereder man sig på att vara med i en sådan tv-succé som Bonde söker fru undrar vi på Ishestnews.

Jennifer berättar att hon bland annat hetsstädar på sin gård, grusar och fixar.

– Medan jag jobbar funderar jag på hur det ska bli och hur jag ska kunna välja bland brevskrivarna. De jag väljer behöver inte vara intresserade av just hästar, samtidigt vore det så klart kul. Däremot måste de tycka om djur och gärna vara friluftsmänniskor och gilla att röra på sig.

–Jag tänker att de gärna får vara lite rappa i käften, menar Jennifer. Och de måste vara självständig och förstå att håller man på med hästar så är det inte ett nio- till fem-jobb. På gården finns det en helt tom lada ifall det blir en man med har ett eget intresse som kräver plats.

Den 11 april presenteras årets bönder i årets första Bonde söker fru på TV4. Sedan är alla intresserade välkomna att skriva och i mitten av maj åker Linda ut till bönderna med alla brev. Då får bönderna också veta om just de är en av de fyra som TV4 ska följa under sommaren.

– Jag vet inte vilket som är bäst, funderar Jennifer. Att vara en av de som kommer med i programmet eller att få träffa dem jag väljer ur breven i lugn och ro. Vilket som blir bra.

En förutsättning för att få vara en av dem som TV4 följer på gården är att de får minst 10 brev. Det är vi på Ishestnews säkra på att Jennifer kommer att få! Vi hoppas på att få följa dejtandet på gården.

Foto: TV4
Foto: TV4
12948583_10156908468365713_1574693761_o
Foto: TV4

Share post:

Related articles

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...