Islandshästar i paddocken på Eurohorse

I helgen kommer Göteborg fyllas av hästfantaster från hela Sverige i och med Göteborg Horse Show. Parallellt med tävlingarna kommer Eurohorse-mässan vara på Svenska Mässan. I paddocken kommer det även få vara med lite islandshästar, vilket förstås är jätteroligt.

I morgon (torsdag) kommer det vara islandshästar först kl 11.00. Då kommer Åsa Strandberg tillsammans med sin hingst Omur Frá Kirkjuserjuhjaleigu visa upp Tölt in Harmony, i programmet kallat Ride in Harmony. Senare, kl 15.00 kommer Louise Löfgren och Malin Graffman rida en uppvisning i paddocken.

Under fredagen kommer Åsa rida sin uppvisning kl 13.30 samt kl 20.30 och kl 17.00 kommer Louise rida.

På lördag går det att se Åsa kl 14.00 och Louise kl 20.00

Under mässans sista dag, söndag, kommer Åsa och Omur visa upp sig kl 13.30. Kl 14.00 kommer avelsledare Heimir Gunnarsson prata om planerad avel med Islandshästen som exempel i monter B07:06. Kl 15.00 kommer Louise rida sin uppvisning i paddocken.

Mer om Tölt in Harmony – eller som Åsa själv säger: ”Ride in Harmony Det är inte bara en tävlingsgren utan en livsfilosofi som bygger på de klassiska utbildningsstegen. TiH rids på volter i tölt. Det gäller att visa upp en harmonisk lösgjord häst som går i rätt takt och är rytmisk samt har en naturlig framåtbjudning och schwung. Målet är att ryttaren rider med lättare och precisare hjälper, att hästen är mentalt och i psykisk balans. För att detta ska fungera är det viktigt att hästen är viktig i våra liv, om vi vill vara viktiga i hästens liv. Att vi utbildar våra hästar, att vi upprättar en bra kontakt mellan ryttare och häst och använder vår fantasi och gör oss intressanta för hästen. Inger respekt, förtroende och nyfikenhet. Att rida ska vara ett dansande samspel- där man är ett med hästen.” (Från Eurohorse hemsida www.eurohorse.se).

Louise Löfgren och Dagfari frá Eylandi under VSM 2016
Foto: www.toltaren.com