Free Porn

Island mötte western på Backome

Date:

Vignir ser nöjd ut på den skickliga cuttinghästen Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Vignir ser nöjd ut på den skickliga cuttinghästen
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se

Lördagen den 17 december parkerade Ishestnews på en mycket välfylld gårdsplan hos Backome islandshästar. Det var dags för Stjärnutmaningen – det är aldrig för sent att lära sig något nytt.

Ishestnews var inte ensamma att låta oss smaka av glögg, lussekatter, pepparkakor, skumtomtar och härlig stämning. Det var säkert närmare 200 personer som samlats kring ridhusets sarg.

Vignir Jónasson visade med hjälp av ryttarna Tekla Lindroos med Meistari från Lindarbakka och Hekla frá Steinnesi samt Elise Harrysson med Lilja från Horshaga hur han tränar de unga hästarna och hur han sedan går vidare i träningen. Vignir själv red sedan Viking från Österåker samt Ivan från Hammarby.
Vignir hade många intressanta tankar att fundera över när det gäller träning av den unga hästen.
– Den unga hästen ska få gå utan att man tar särskilt mycket i tyglarna, förklarade Vignir. Hästen ska känna sig fri och få förtroende för ryttaren.
– Vid lättridning ska man fortsätta rida lätt in i skritten, annars finns det en risk att förtroendet för ryttaren går förlorat.
En annan viktig detalj är att vi ska tänka ”framåt i skritt”, inte sakta av till skritt.
Vignir betonade också hur viktigt det är att nacken verkligen är den högsta punkten.
Det var häftigt att se hur otroligt bra gångarter Viking har, han har gjort fölungar hela säsongen och inte blivit tränad. Ändå dansade han fram till publikens förtjusning.
Även Ivan från Hammarby visade hur vackert han rör sig. Vignir och Ivan gav prov på Ivans elasticitet i både tölt och trav, hur kan kunde öka för att sedan samla sig utan att man riktigt såg hur det gick till.

Tekla och Hekla! Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Tekla och Hekla!
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se

Nu var det dags för Westernryttaren och svenska mästaren i Cutting, Göran Lindström, att ge oss en lektion i hur han tänker kring sin ridning. Han visade hur han nästan aldrig tar händerna till hjälp utan helt ger signaler med ben och vikt. Att lyfta händerna något och sedan titta upp i taket betydde ”rygga” till exempel.
Göran Lindström och hans vita häst hade med sig en medhjälpare och en maskin som styrde en gammal sliten handduk på en vajer. Med hjälp av den visade han hur hans häst vallade och ”skar av” vägen för handduken aka kalven.

Efter den första demonstationen tog Göran resolut av huvudlaget på sin skickliga häst för att visa hur den sköter jobbet helt själv.

Nu var det dags för Vignir att testa att rida på cuttinghästen och det gjorde han med bravur. Och ett stort leende på läpparna.

Och där trodde Göran Lindström att uppvisningen var slut men tji fick han för in kom Ivan från Hammarby och Göran fick sitta upp. Det såg ut som att Göran blev rätt överraskad av Ivans kraft och känslighet. Med hjälp av instruktioner från Vignir fick Göran känna på rejäl tölt längs med långsidan av ridhuset. Leendet gick inte att ta fel på.
När Ishestnews sedan frågade hur det kändes berättade Göran att det var första gången han satt på en islandshäst.

– Jag har hört att ridning kan kännas som att åka en axande racerbåt. Nu fick jag känna på det!
– Och hade jag inte varit född på Island där det bara finns islandshästar hade jag nog ägnat mig åt Westerridning, förklarade Vignir.
Tack för en mycket trevlig kväll som var ett samarrangemang mellan Backome islandshästar, Trollyckans Gård, Jultorp Ranch, Vignir Jónasson islandshästutbildning och Alternative Health Works.

Göran Lindström och hans häst. 

Att testa sitt livs första tölt på Ivan måste vara något alldeles extra. Kolla in det euforiska uttrycket!

Elise och Lilja får en clinic-lektion Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Elise och Lilja får en clinic-lektion
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Tekla och blott 4-årige hingsten Meistari Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Tekla och blott 4-årige hingsten Meistari
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Vignir och Viking visar att en talang är en talang, även om man inte är tränad på länge Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Vignir och Viking visar att en talang är en talang, även om man inte är tränad på länge
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Kraft och power! Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Kraft och power!
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se

Share post:

Related articles

Christina med Nori vann T2. Beatrice och Hördur på andra plats.

Ledande Hans Christian Løwes häst Falinn fra Vivildgård blev övertaggad i finalen och de valde att utgå. Istället...

Junioren Saga med Snekkja vann T2 för Juniorer och young rider

Det är fascinerande att se hur stabilt hästarna går i tygelsläppet i A-finalen i T2 junior och young...

Kraftfullt beskriver A-finalen i T1. Vinst till Katie och Salvar!

Katie Sundin Brumpton med Salvar frá Klukku gjorde en fantastisk final i T1. Vilken kraft. Så snyggt! De fick hela 8.83...

Danmark tog segern i T1 Young rider genom Mathilde oxh Taktur

Eftermiddagens första final var A-finalen i Tölt T1 YR. Vinsten gick till Mathilde Storgaard Mehlsen med Taktur frá Vakurstödum med poängen 7.28....