Ísar frá Keldudal – silvermedaljör i A-flokk. Och Vala vann B-flokk.

Här viftar svenska flaggan för en silvermedalj. Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Här viftar svenska flaggan för en silvermedalj.
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se

Guldet i A-flokk gick till Vár frá Vestra-Fiflholti med Sigurdur Óli Kristinsson i sadeln. Vár representerade Island. De fick 8.96 med hela 9.20 för pass och 9 för vilja. Två kom då representanten för Sverige, Ísar frá Keldudal med Vignir Jónasson. De hade en jämn visning och fick 8.78. Brons till Danmark med Djass far Gardabae, 8.72.

Och en mycket pigg Vár tog guld. Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Och en mycket pigg Vár tog guld.
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Here comes Vala Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Here comes Vala
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se

Guld i B-flokk gick till den man nog får kalla för Gaedingakeppnins favorithäst; Vala frá Sólvangi. Hennes ryttarinna Stephanie Nielsen sken ikapp med solen när hon berömde sin fina häst. Ekipaget är rejält tävlingsvana och har hängt ihop sedan 2011. Idag fick de 9.05. Allt utom den snabba tölten belönades med över 9, den snabba tölten med 8.76. Hon kom in till final som andraplacerad med 8.59. Vala är 9 år.

Tvåa i B-flokk blev Fimur fra Egholm och idag representerade de Island. Enislandsfödd häst representerar med andra ord Danmark och en danskfödd Island. Fimur fick 8.72. Bronsplats gick till Sverige genom Blika frá Hjallanesi med Ása Sif Gunnarsdottir, 8.65. Femma blev Gandur frá Gardsá med Max Olausson blev femma med 8.46. Ytterligare en svensk representant var Silfri frá Litlu-Sandvik med Helena Kroghen Adalsteinsdottir. De fick 8.39 och en sjundeplacering.

Ása och Max passar på att ta en liten promenad medan de väntar på resultatet. Foto: Ishestnews.se
Ása och Max passar på att ta en liten promenad medan de väntar på resultatet.
Foto: Ishestnews.se