Ingen sammanslagning av Svenska Ridsportförbundet och Svenska Islandshästförbundet

Date:

Svenska Ridsportförbundet och Svenska Islandshästförbundet fortsätter som två skilda förbund.

Efter att ha tittat på olika lösningar tillsammans, under hösten och vintern, har de två förbunden gemensamt kommit fram till att det bästa alternativet är att förbli två olika förbund med ridsportverksamhet.

Det samarbetsavtal som finns mellan de två förbunden sedan tidigare kommer att fortsätta gälla året ut.

– Det finns skillnader i våra verksamheter som gör det svårt att gå samman. Vi kan som vår organisation ser ut idag inte ansluta Svenska Islandshästförbundet som ett eget förbund hos oss, säger Annika Tjernström, generalsekreterare på Svenska Ridsportförbundet.

– Om vi ska kunna fortsätta bedriva vår idrottsliga verksamhet kan vi inte vara en integrerad del av Svenska Ridsportförbundet. Vi har tillsammans tittat på olika sätt att hitta en lösning på detta, men landat i att det inte går, säger Anna Ryberg, ordförande för Svenska Islandshästförbundet.

Vid Riksidrottsmötet i maj 2019 fick en från RF oberoende medlingsperson uppdraget att finna en lösning för anslutning av Svenska Islandshästförbundet i en medling mellan Svenska Ridsportförbundet, Svenska Islandshästförbundet och Riksidrottsförbundet.

Under hösten och vintern har lösningsorienterade samtal hållits mellan parterna och olika lösningar har diskuterats. Förbunden har lärt sig mycket om varandra och båda parter menar att det finns fina förutsättningar för fortsatt god samverkan om än som två skilda förbund.

Samtalen har samordnats av Krister Malmsten på uppdrag av Riksidrottsförbundet.

Share post:

Related articles

Resultat från Marma Torp Nivå 2

  Tölt T1 Senior Uttagning Placering Ryttare Häst Färg Ryttarens förening Poäng 1 Frida Dahlén Gunnar fra Gavnholt BrunInga teckenInga tecken Islandshästföreningen Glaumur 6,30 2 Eva Thelin Gódis från Storön Musblack Inga teckenInga tecken Vallfari Islandshästförening 5,83 3 Alicia Blom Spíra från...

Nitton ekipage startar i Gædingalist på Wången

Den allra första stora Gædingalist-tävlingen i Sverige går på Wången den 14 oktober under Wångens islandshästdagar. Nu är...

Klubbmästarna utsedda på Sleipnirs KM

Sleipnirs KM gick av stapeln i två dagar, med uttagningar samt passlöp under lördagen och finaler på söndagen. Klubbmästare...

Narnia Best in show på föreningen Kappis föl- och unghästmönstring

Söndagen den 1 oktober var det dags för föl- och unghästmönstring på Rosseröds Gård. Domare var Nina Bergholtz...