HIPPOLOGPROGAMMET ISLANDSHÄST bjuder på LIVECLINIC: Tölt & pass – steg för steg

Date:

Foto: Yvonne Benzian/Ishestnews

 

Gratis livesändning torsdag den 4 mars kl. 18–19

Torsdagen den 4 mars kl. 18.00–19.00, är det dags att sätta sig på den digitala läktaren och följa hippologprogrammets lärare på en demo. Möt Ulrika Backan, Camilla Hed och hippologerna Sara Sandqvist och Joanna Sätter, lärare på Wången. Ämnet för dagen: Tölt och pass – steg för steg. Alla som vill är varmt välkomna att följa sändningen på Hippologprogrammets Facebooksida – och framför allt: ställa frågor!

Under det här året har många verksamheter fått ställa om till en allt mer digital verklighet, det gäller inte minst utbildningar. På Sveriges lantbruksuniversitets utbildning Hippologprogrammet genomfördes i stort sett all teoretisk undervisning på distans under förra året. Vid ett par tillfällen lyfte man även in den praktiska ridläran, för de som läser ridhästinriktningen, i det digitala rummet.

– Hippologprogrammet utbildar många av framtidens yrkesverksamma i hästnäringen, och att man tar vara på nya tekniska lösningar för att höja kvaliteten på utbildningen, samtidigt som tekniken bidrar till att sprida kunskapen i vidare cirklar, är både innovativt och hållbart, säger Karolina Lagerlund som är VD på HNS.

En undersökning bland studenterna visar att inslaget uppskattades, och därför blir det nu dags för islandshästinriktningen att testa samma upplägg. Fördelarna med att filma och sända, är även att omvärlden ges chansen att ta del av kunskapen och få en liten inblick i vad som ryms på schemat för hippologstudenterna.

– Att vi får möjlighet att bjuda in blivande studenter och ge andra nyfikna en liten inblick i vad vi erbjuder, är givetvis en stor bonus, säger Elisabeth Olsson som är studierektor vid Hippologprogrammet på Strömsholm.

Du hittar sändningen på https://www.facebook.com/hippologprogrammet/

Mer info om Hippologprogrammet hittar du på www.slu.se/hippolog

Ulrika Backan och Kvika frá Strandarhjáleigu Foto: Annie Norqvist

Share post:

Related articles

Premiär för lyckad inomhustävling – Merkur Grand Tölt

Idag fick Kungsbacka Ridklubb ett ovanligt besök i och med islandshästföreningen Merkurs inomhustävling Merkur Grand Tölt. Cirka 55...

– Eftersom Hördur numera har en bra grund så försöker vi rida färre pass, men att varje pass är av kvalitet.

Ingen glömmer väl förra sommaren när Beatrice von Bodungen Thelin tillsammans med Hördur frá Varmadal och sitt första år som senior...

Adalheidur och Flóvent tog segern i Meistaradeildins gædingalist.

Är det här årets roligaste tävling? Utan tvekan är det åtminstone en av dem. Att få njuta av...

– Det blir ryttarens jobb att motstå instinkten, det krävs tankekraft, säger Fanny Kristoffersson

När Fanny Kristoffersson skulle skriva sitt examensarbete inför kandidatexamen från Hippologutbildningen på Wången var hon osäker på vad...