HIPPOLOGPROGAMMET ISLANDSHÄST bjuder på LIVECLINIC: Tölt & pass – steg för steg

Date:

Foto: Yvonne Benzian/Ishestnews

 

Gratis livesändning torsdag den 4 mars kl. 18–19

Torsdagen den 4 mars kl. 18.00–19.00, är det dags att sätta sig på den digitala läktaren och följa hippologprogrammets lärare på en demo. Möt Ulrika Backan, Camilla Hed och hippologerna Sara Sandqvist och Joanna Sätter, lärare på Wången. Ämnet för dagen: Tölt och pass – steg för steg. Alla som vill är varmt välkomna att följa sändningen på Hippologprogrammets Facebooksida – och framför allt: ställa frågor!

Under det här året har många verksamheter fått ställa om till en allt mer digital verklighet, det gäller inte minst utbildningar. På Sveriges lantbruksuniversitets utbildning Hippologprogrammet genomfördes i stort sett all teoretisk undervisning på distans under förra året. Vid ett par tillfällen lyfte man även in den praktiska ridläran, för de som läser ridhästinriktningen, i det digitala rummet.

– Hippologprogrammet utbildar många av framtidens yrkesverksamma i hästnäringen, och att man tar vara på nya tekniska lösningar för att höja kvaliteten på utbildningen, samtidigt som tekniken bidrar till att sprida kunskapen i vidare cirklar, är både innovativt och hållbart, säger Karolina Lagerlund som är VD på HNS.

En undersökning bland studenterna visar att inslaget uppskattades, och därför blir det nu dags för islandshästinriktningen att testa samma upplägg. Fördelarna med att filma och sända, är även att omvärlden ges chansen att ta del av kunskapen och få en liten inblick i vad som ryms på schemat för hippologstudenterna.

– Att vi får möjlighet att bjuda in blivande studenter och ge andra nyfikna en liten inblick i vad vi erbjuder, är givetvis en stor bonus, säger Elisabeth Olsson som är studierektor vid Hippologprogrammet på Strömsholm.

Du hittar sändningen på https://www.facebook.com/hippologprogrammet/

Mer info om Hippologprogrammet hittar du på www.slu.se/hippolog

Ulrika Backan och Kvika frá Strandarhjáleigu Foto: Annie Norqvist

Share post:

Related articles

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...