Hinni tillbaka till Island

Date:

Hinni och Vakandi   Foto: Yvonne Benzian/ishestnews

Hinni och Beta med familj har bestämt sig för att flytta tillbaka till Island. De vill gärna komma närmare sina nära och kära på Island.

– Barnen börjar bli stora, vi har i våra släkter haft många stora tillfällen, nya barn har fötts in i familjerna, några har gift sig, några har gått bort och så vidare och vi vill vara med våra familjer vid alla dessa moment, förklarar Hinni.

När de flyttade till Sverige var tanken att bara stanna något år för att vidga vyerna. Det året har istället blivit sju, egen gård och egna hästar.

– Nu har vi varit i Sverige i sju år och haft en väldigt rolig och lärorik tid. Vi har ju under sista året lagt huvudvikt på utbildningsverksamheten och inte träningshästar i samma utsträckning som tidigare, och så kommer det att förbli, fortsätter Hinni. Kursverksamheten kommer att fortsätta som tidigare, med många resor mellan Island och Sverige.

– Det är till och med så att tidsmässigt är det konstigt nog en timme snabbare att resa från Reykjavik till Stockholm än från Gislaved till Stockholm. Jag har många kurser inbokade de kommande två åren. Om det blir så som vi hoppas och vi kan flytta över tidigare än så, står ändå kursschemat fast.

Det som avgör tidpunkten för flytten är hur snabbt Hinni och Beta kan sälja hästarna och sin gård. Redan nu är flera hästar sålda och när stallet är tomt lägger de även ut gården för försäljning. Hinni och Beta kommer däremot att behålla sitt svenska företag och driva kursverksamheten i Sverige precis som vanligt.

– Så lätt blir ni inte av med oss, skrattar Hinni.

Vi på Ishestnews önskar Hinni och Beta lycka till!

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Ny häst till Linnea Blomgren

 I somras såg vi henne bli Svensk Mästare i PP1 Stilpass Young rider tillsammans med Brodir fra Slippen....

Redan som åttaåring visste hon att hon ville träna och tävla. Intervju med Minna Gustavsson.

Redan när hon var åtta år och knappt nådde ner till stigbyglarna visste hon att hon ville träna...

Snart dags för anmälan till Worldtoelt 2024

World Toelt är världens största inomhusevent för islandshästar och den 23-24 februari 2024 slår danskarna  upp portarna till...

Svenskägda avelsgården Prestsbæ är nominerad till Årets uppfödare på Island

Nu är det klart vilka avelsgårdar på Island som är nominerade till titeln Årets uppfödare. Utöver svenskägda gården Prestsbær...