Har du en häst med besvärligt sommareksem?

eksem
Foto: Sandra Marin/Ishestnews

Vill du och din häst delta i en forskningsstudie som har syftet att utvärdera en ny behandling som kan lindra eksemhästarnas problem?
Jag ska nu under våren, sommaren och hösten göra mitt examensarbete inom veterinärprogrammet, SLU, Uppsala. Min studie handlar om att utvärdera effekten av en behandlingsstrategi som förväntas lindra eksemhästarnas besvär.

Nu söker jag ett antal eksemhästar som kan deltaga i studien under sommaren och prova läkemedlet! Hästar av alla raser är välkomna, bara de haft säsongmässigt återkommande eksem under minst de senaste två somrarna. De ska hållas på samma sätt och samma ställe denna sommar som tidigare år. Deras symptom ska vara måttliga till kraftiga för att resultaten ska kunna avläsas på ett bra sätt.

Av praktiska skäl letar jag i första hand hästar på rimligt avstånd från Östersund eller Uppsala, men även andra ställen kan bli aktuellt. Jag eller någon av mina kollegor kommer att undersöka din häst innan, under och efter studien och du som djurägare kommer få fylla i en dagbok under sommaren.

Om det låter intressant så kontakta mig på annaborglund84@gmail.com, så berättar jag mer!

Hoppas ni vill vara med och bidra till arbetet för en bättre livskvalitet hos hästar med sommareksem!

Anna Borglund, veterinärstudent årskurs 5, SLU, Uppsala.

Sprid gärna detta meddelande till fler eksemhästägare!