Fullspäckade dagar då landslaget tränade tillsammans på Bosön

Date:

Foto: Svenska Islandshästlandslaget

Under två dagar träffades Svenska Islandshästlandslaget för att träna tillsammans på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön på Lidingö, en möjlighet tack vara att Svenska Islandshästförbundet nu är med i Svenska Riksidrottsförbundet. Lagets medlemmar i åldrar från barn till seniorer tränade tillsammans. 

– Det var så roligt att få vara på Bosön, jag är jätteglad för möjligheten, säger Sissel Holmén, landslagets lagledare.

Dagarna var fullspäckade med föreläsningar, teambuilding, grupparbete och träningar.

Foto: Svenska Islandshästlandslaget

Sissel höll tillsammans med SIFs generalsekreterare Anna Ryberg en information om årets upplägg, uttagningarna och VM. RFs fysioterapeuter stod för funktionell träning och screening av ryttarna. Även idrottspsykologi ingick i programmet med hjälp av Malin Winqrantz. Landslagsveterinären Izabella Granswed höll ett föredrag om att optimera prestation utan att riskera hästarnas hållbarhet. Landslaget fick även information om doping av Ida Kvist från Antidoping Sverige. I övrigt fick deltagarna prova på olika aktiviteter, bland annat rullstolsbasket.

Foto: Svenska Islandshästlandslaget

– Anna Ryberg och jag har jobbat för den här träffen under flera år, förklarar Sissel, och nu har den äntligen blivit av.

Sissel förklarar vidare att det inte varit fokus på att det var ett mästerskapslag eller att träffen var en engångsföreteelse, utan tanken är att stötta och hjälpa landslagsryttarna genom nya möjligheter.

– Idag finns ju helt andra möjligheter att “ses” regelbundet genom digitala träffar via Teams eller Zoom, förtydligar Sissel. Vi bor i ett avlångt land!

Foto: Svenska Islandshästlandslaget

Sissel berömmer gruppen på Bosön, alla var generösa och delade med sig till varandra. Och säger att hon tycker att hästsporten är så häftig i och med att man kan träna ihop oavsett ålder eller kön.

– Jag vågar nog säga att träffen är en milstolpe för Sverige som lag

Foto: Svenska Islandshästlandslaget

 

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Hugo och Tindra-Li gick SIFs avelsvisarkurs för unga

Den 15 september samlades tolv ungdomar på Stenholmen för att gå SIFs avelsvisarkurs för unga, steg 1. Deltagarna...

Sofia Bengtsson och Frida Dahlén har tävlat på Landsmót i storm och regn på tvären

Nu fortsätter vår serie med svenska ryttare som ridit Landsmót med Sofia Bengtsson och Frida Dahlén, som båda fått känna på...

Resultat och bilder från Umeå icelandichorse Meeting

I helgen gick Umeå Icelandichorse Meeting av stapeln med pompa och ståt. Många fina ekipage äntrade banan och...

Umeå Icelandichorse Meeting: Intervju med Gummi Einarsson

Just nu pågår ett av årets största islandshästarrangemang i norra Sverige. Umeå Icelandichorse Meeting och Ishestnews har fått...