Friggs träningstävling – en glad tävling med fina ritter

Date:

Gänget som gjorde tävlingen möjlig framför den förberedda banan

Tack My Larsson för rapport!

I helgen som passerat (31/3) hade Frigg anordnat en inofficiell träningstävling i körhallen på Axvalla travområde i Skara. På morgonen samlades många glada, förväntansfulla och nervösa ryttare. 

Några av ryttarna tävlade för första gången, medan andra var mer erfarna på banan. För vissa av hästarna var det också premiär. 

Tävlingen dömdes av Thomas Manske, som gav samtliga ryttare feedback direkt efter sin visning, något som uppskattades mycket av samtliga ryttare. 

En dag med glädje, gemenskap och härlig stämning och många fina ekipage. 

10-åriga Alicia Nyberg tävlade för första gången med Ljósi från Ljunghem. De kom på delad fjärdeplats i Tölt T8.

Föreningen Frigg har anordnat träningstävlingar sedan 2012. I klubben är många aktiva, tränar och går kurser. Från det kan steget vara långt till att våga anmäla sig till en officiell tävling, här kan alla känna på hur det är.

– Vid ett sådant här tillfälle är det viktigt med en bra domare som direkt efter ritten kan förklara sin bedömning och vad man skulle kunna göra för små förbättringar för att kanske höja sina poäng något, förklarar Åse Ericson. 

   – Tävlingens domare, Thomas Manske, hade också en genomgång innan tävlingen och betonade att målet var att ha roligt tillsammans med sin häst.

  – Utöver att man kan få prova att tävla är det också ett väldigt bra tillfälle att få vara funktionär på en tävling, utan att behöva vara ett proffs.

Premiär också för Erik Brodin på tävlingsbanan. Med Dagny från Ullstorp vann han V5, det kan man kalla en bra debut.

V5 Fyrgång vanns av Erik Brodin med Dagny från Ullstorp med poängen 5.63. Lite kuriosa är att Erik jobbar som ridlärare på Grästorps ryttarförening och även tävlar i western. Det här var hans första tävling på islandshäst.

Tvåa i fyrgången Isabella Jansson (YR) på Prinsessa från Örslösa Prästgård, 5.25 och trejeplatsen till Anne Pettersspn på Tera fra Fjalli, 5.13.

I Tölt T8 tog Isabella Jansson (YR) och Valdi från Örslösa Prästgård hem segern med 5.50. Andraplatsen till Sandra Öhrn och Aska från Karaby, 4.50 och trea Anne Pettersson och Tera fra Fjalli, 4.25.

V2 Fyrgång vanns av Isabella Jansson och Valdi från Örslösa Prästgård, 5.10, tvåa Tuija Riuttanen och Meydis, 4.80 och trea Anders Persson och Gordon frá Arbakka, 3.20.

I Tölt T3 knep Sandra Blank och Svadilfari från Stenholmen segern med 5.50. Tvåa Anders Persson med Gordon frá Arbakka 3.30 och trea Jennifer Jansson och Dama från Koleberg 3.00.

 

Share post:

Related articles

– Just nu rider jag mycket i grundgångarterna och försöker få hästarna mer ridbara och lösgjorda, säger Madelen Johanson

Madelen Johanson tävlar både islandshäst på Elitnivå och dressyr på varmblod. Nyligen var vi på en heldagsclinic med henne...

Jóhann Skúlason förlorar sitt domsmål

M Nyligen dömdes det i Jóhann Skúlasons mål där han överklagat isländska ridsportförbundets beslut att utesluta honom från landslaget....

Lollo planerar att tävla Týr och nya tävlingshästen Aron

Louise Löfgren är en van tävlingsryttare sedan barnsben. Hon är uppvuxen med islandshästar på Raudhetta Gård som hon...

Hjärnan, kunskap och riktigt bra hästar är avlarens bästa vän! En pratstund med Olil Amble om avel, tankar kring visningar och annat.

Olil Amble och Bergur Jónsson bor på gården Sydri Gegnishólar där de bedriver sin hästverksamhet i företaget Gangmyllan....