Förmiddagens segrare på ISI-Cup

Date:

Just nu på Margaretehof skiner solen, det är lunch och många glada miner. Under förmiddagen har gångartsgrenarna avgjorts och det har visats många fina ekipage i mycket hög klass.

I V2 segrade Anne Stine Haugen och Fumi fra Stall Ovstedal med den fina poängen 7,03.

Foto: www.toltaren.com

I V1 för young riders var det enbart höga siffror och fina visningar. Alla ekipage fick över 6,3 i slutpoäng. Filippa Hellten och Máni frá Galtanesi vann med slutpoäng 7,20 (vilket hade räckt till en tredje placering bland de vuxna) med ett snitt på 8,0 för ökad tölt.

Foto: www.toltaren.com

Fyrgång för de vuxna var en riktig fröjd att se, med sju hästar på banan var det action utan paus. Filippa Montan och Röst frá Lækjamóti tog hem segern efter en otroligt jämn och harmonisk visning. De fick 8,17 i snitt för ökad tölt och 7,83 för kort tölt. Totalpoängen slutade på 7,53

Foto: www.toltaren.com

I F2 var det Helena Kroghen Adalsteinsdottir tillsammans med Viktor fra Nöddegården som knep segern med poängen 6,38 strax före IsHestNews egna Sandra Marin som red hästen Tófa Thorvarsdóttir från Stall Vita Villan till poängen 6,31

Foto: www.toltaren.com

I F1 för young rider vann Filippa Hellten och Ögn frá Runnum med poängen 6,74 strax före Konrad Axel Gylfason och Símon frá Efri-Rauðalæk med poängen 6,67.

Foto: www.toltaren.com

I F1 red Helen Gustafsson och Silfurtoppur frá Kaldback upp sig från gårdagens B-final, hela vägen till en andra plats med exakt samma poäng, 7,07. Inte nog med det tilldelades Helen även Feather Prize. Men vann det gjorde Caspar Hegardt med den fantastiska hingsten Oddi från Skeppargården. De vann på poängen 7,57.

Helen tackar Silfurtoppur. Foto: www.toltaren.com
Caspar och Oddi. Foto: www.toltaren.com

Även juniorerna har ridit en final, i T8. Det var oerhört jämt mellan Kajsa Lundgren med Njall frá Krafla och Milla Logan med Fiona fra Vinkærgård, båda fick poängen 6,67 och det var domarnas röst som fick avgöra. Det blev Milla och Fiona som vann och de fick även Feather Prize!

Foto: www.toltaren.com

Samtliga resultat finns på www.isresultat.se

Share post:

Related articles

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....