Förberedelsena för NM pågår för fullt

Date:

De tre klubbarna Stormur, Sleipnir och Eidfaxi jobbar hårt för att arrangera Nordiska Mästerskapen i Eskilstuna i början av augusti. Samma föreningar arrangerade även SM 2011.

–Vi såg SM som ett genrep, förklarar Kia Holmquist, Stormurs ordförande för ishestnews.se. Nu vet vi hur vi ska tänka kring till exempel läktare, publikevenemang, toaletter och matservering. Vi har också sett till att varje landslag får sin egen kontaktperson hos oss.

Kia förklarar vidare att arrangörerna är värdar för alla tävlande där många kommer långväga ifrån. Det ska finnas veterinär på plats även för den som kommer tidigt eller sent och stallarna ska fungera.

På NM ska det finnas något för hela familjen. Även den som inte kan så mycket om islandshästen ska ha behållning av att besöka tävlingen. För barnen finns en hoppborg och man kan åka häst och vagn i omgivningarna. Extra krut kommer att läggas på att göra invigningen festlig.

Ett pausinslag under lördagen är extra spännande, då visas olika töltande hästraser som Peruvian Paso, Saddlebred och töltande ridtravare.

Många har anmält sig till marknadsgatan så det kommer att finnas goda möjligheter för den shoppingsugne. Likaså finns grilltält och till och med ett speciellt NM-öl, framtaget av ett lokalt bryggeri.

– Vi samarbetar med flera företag i trakten och man kan besöka Parken Zoo, Sundbyholms Golf eller gå på ölprovning till ett reducerat pris. Och i år kommer bland annat ryttarfesten att bli något alldeles extra med spännande musiker.

Arrangörerna har beslutat att starta uttagningarna redan på onsdagen eftermiddag, dvs den 1 augusti. Man har även beslutat att inträdet kommer att vara fritt onsdagen.

Det finns många olika boenden reserverade för besökare till NM. Hur du bokar kan du läsa mer om på NM´s hemsida: http://nc2012.se/. Där kan du också följa med i hur förberedelserna går vidare och mer om programmet.

Share post:

Related articles

Fyrgångstoet Miljón fra Berkåsa högst bedömd i Norge

  Vid årets första avelsvisning i vårt kära grannland Norge visades 13 hästar och därav 12 till en totalbedömning....

Bellas ridövning: Åttvolter och övergångar

Det här är en av mina favoritövningar just nu, som passar många olika ekipage på många olika nivåer....

Hovklapper på gatorna i centrala Reykjavik

På Island är hästar ett naturligt inslag i både vardag och kultur och på lördagen den 3 juni...