Förberedelsena för NM pågår för fullt

Date:

De tre klubbarna Stormur, Sleipnir och Eidfaxi jobbar hårt för att arrangera Nordiska Mästerskapen i Eskilstuna i början av augusti. Samma föreningar arrangerade även SM 2011.

–Vi såg SM som ett genrep, förklarar Kia Holmquist, Stormurs ordförande för ishestnews.se. Nu vet vi hur vi ska tänka kring till exempel läktare, publikevenemang, toaletter och matservering. Vi har också sett till att varje landslag får sin egen kontaktperson hos oss.

Kia förklarar vidare att arrangörerna är värdar för alla tävlande där många kommer långväga ifrån. Det ska finnas veterinär på plats även för den som kommer tidigt eller sent och stallarna ska fungera.

På NM ska det finnas något för hela familjen. Även den som inte kan så mycket om islandshästen ska ha behållning av att besöka tävlingen. För barnen finns en hoppborg och man kan åka häst och vagn i omgivningarna. Extra krut kommer att läggas på att göra invigningen festlig.

Ett pausinslag under lördagen är extra spännande, då visas olika töltande hästraser som Peruvian Paso, Saddlebred och töltande ridtravare.

Många har anmält sig till marknadsgatan så det kommer att finnas goda möjligheter för den shoppingsugne. Likaså finns grilltält och till och med ett speciellt NM-öl, framtaget av ett lokalt bryggeri.

– Vi samarbetar med flera företag i trakten och man kan besöka Parken Zoo, Sundbyholms Golf eller gå på ölprovning till ett reducerat pris. Och i år kommer bland annat ryttarfesten att bli något alldeles extra med spännande musiker.

Arrangörerna har beslutat att starta uttagningarna redan på onsdagen eftermiddag, dvs den 1 augusti. Man har även beslutat att inträdet kommer att vara fritt onsdagen.

Det finns många olika boenden reserverade för besökare till NM. Hur du bokar kan du läsa mer om på NM´s hemsida: http://nc2012.se/. Där kan du också följa med i hur förberedelserna går vidare och mer om programmet.

Share post:

Related articles

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...