Flerfaldiga världsmästaren Magnús Skúlason bjuder in till clinic på Jönköping Horse Show

Date:

Magnus och Valsa i den där passen!
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Med flertalet Världsmästartitlar och över 30 SM guld är Magnús Skúlason en av våra mest framgångsrika ryttare. Onsdag 1 november bjuder han in till en spännande och lärorik clinic på Elmia. Clinicen är en del av Agria Icelandic Power som arrangeras tisdag 31 oktober och onsdag 1 november under Jönköping Horse Show.

Magnús
Skúlason är ett välkänt ansikte för Jönköpingspubliken och när han tidigare besökt tävlingarna har hans gedigna hästkunskap lockat såväl Islandshästryttare som nyfikna dressyr och hoppryttare till läktarna. Till årets clinic kommer Magnús att ha hjälp av ett av de ekipage han tränar till vardags:

– Ni kommer bjudas på en clinic där jag kommer guida er i hur ett träningspass kan se ut med ett för mig välkänt ekipage där hästens träning står för dörren och vi utforskar vad ekipaget kommer behöva slipa på inför nästkommande säsong.

Magnus själv ser mycket fram emot att ännu en gång få möta både inbitna Islandshäst fans och de som vill lära sig mer om sporten:

– Det är alltid väldigt roligt att vara med på större evenemang såsom Jönköping Horse Show och jag känner mig stolt och glad över att islandshästarna visar att vi hör hemma här.

Om Magnús Skúlason

Magnús Skúlason är instruktör, hästmänniska och tävlingsryttare. Han har vunnit ett otal medaljer på såväl internationell som nationell nivå. Vid sidan av det egna tävlandet har Magnús en stor erfarenhet som tränare, utbildare och coach och det är få instruktörer som har lika många framgångsrika elever som Magnús. Till vardags tränar han ekipage på alla nivåer i flera länder utöver Sverige; Finland, Holland, Tyskland, Schweiz, England, Danmark och Norge.Magnús är också en av initiativtagarna bakom Brösarpsprojektet och i samarbete med bl a Stina Helmersson har han skrivit den mycket uppskattade boken “Skúlason-metoden”.

Kort info om clinicen:

Var: Jönköping Horse Show, Elmia

När: onsdag 1 november. Kl. 10.30 – 11.10

Med vem: Magnús Skúlason

Pris: 200 kr (exkl. entré), Priset inkluderar hela Agria Icelandic Powers onsdagsprogram.

Share post:

Related articles

Sammansvetsat gäng är i full gång med att arrangera NM 2024. Fram till 1 mars kan du köpa rabatterade biljetter!

Planerar du att åka till NM 2024? I år är Danmark värdnation och tävlingarna går av stapeln i...

SIF Avel bjuder in till gratis Worldfengurwebinar den 4 mars

    WorldFengur, databasen där i stort sett hela världens islandshästar är registrerade är en magisk kunskapsbank, även för dig...

Film: Louise Löfgrens och Filippa Hellténs hela clinic från Eurohorse

  Vi har fått möjlighet att publicera Louise Löfgrens och Filippa Hellténs clinic från Eurohorse. Under clinicen visar och förklarar Louise och...

IceFoal- Ny officiell sajt för unghästmönstringar

    Den nya sajten IceFoal som är specialutformad för föl och unghästmönstringar laserades officiellt i veckan. Det är avelsledaren...