Flera tävlingar och ett aktivt år i Islandshästföreningen Strokkur

Date:

 

km_130609_1093-kopia

När islandshästklubben Strokkur, med sitt säte i Mönsterås, bjöd in till årsmöte diskuterades verksamhetsåret för 2013. Ordförande, Ylva Alexandersson, ser tillbaka på ett mycket tävlingsaktivt och utvecklande år för föreningen.

– Ja, man kan inte säga att vi har legat på latsidan, skrattar Ylva. Vi startade året med en mycket ansträngd ekonomi som vi fick i balans med hjälp av hårt arbete av klubbens medlemmar och lyckade tävlingar under året.

Nya tävlingsformer och nya erbjudande till medlemmarna kännetecknar 2013. Bland annat genomfördes ”Majkeppni” som lockade många nya personer till Strokkurs anläggning ”Häradsvallen”, som ligger centralt placerad i Mönsterås längst med E22:an.

Svenska mästerskapen i tävlingsformen ”gaedingakeppni” där publiken kunde njuta av Sveriges främsta islandshästekipage avslutade en lyckad tävlingssäsong.
– Vi gjorde en snabb satsning. Från en mindre kvaltävling till SM på fem månader! Inför mästerskapen lades många timmar på anläggningen av klubbens medlemmar. Allt från att rusta upp Fikabanken till anläggning av en altan och lekplats för de minsta, säger Ylva.

km_130609_0928-kopia

Klubben blickar framåt mot 2014, som kommer bli lika innehållsrikt som föregående år. Tävlingar, upprustning av anläggningen och arbete med klubbens lokaltidning ”Strokkurbladet” utgör bara en liten del av aktivitetsplanen.
– Ett viktigt mål för 2014 är att satsa på att få in fler medlemmar till klubben. Detta ligger också i linje med den satsning som vi hoppas kunna förverkliga på Häradsvallen inom tid vad gäller ridhus, stall och ridskola. Vi har fått klart med Mönsterås kommun så nu är det upp till oss medlemmar att göra verklighet av våra drömmar, säger Ylva.

 

Tack Linnea Josefsson för rapport och Veronica Östangård för bilder!

 

 

km_130608_1202-kopia

Share post:

Related articles

Resultat från Skånska Mästerskapen

  I helgen gick de Skånska Mästerskapen av stapeln på vackra Margaretehof i Skåne. Det var varma och dammiga dagar...

Östsvenska Mästerskapen – ÖSM, första delen är klar

Östsvenska Mästerskapen är i full gång på Gerstorpsbanan strax utanför Lindköping. Tävlingen innehåller både sportgrenar liksom gædingakeppni. De...

Icelandic Breeding: Auðholtshjáleiga

First out in our breeding series is one of Icelands most wellknown and successful breeders, Gunnar Arnason, Kristbjörg...

Fyrgångstoet Miljón fra Berkåsa högst bedömd i Norge

  Vid årets första avelsvisning i vårt kära grannland Norge visades 13 hästar och därav 12 till en totalbedömning....