Flera tävlingar och ett aktivt år i Islandshästföreningen Strokkur

Date:

 

km_130609_1093-kopia

När islandshästklubben Strokkur, med sitt säte i Mönsterås, bjöd in till årsmöte diskuterades verksamhetsåret för 2013. Ordförande, Ylva Alexandersson, ser tillbaka på ett mycket tävlingsaktivt och utvecklande år för föreningen.

– Ja, man kan inte säga att vi har legat på latsidan, skrattar Ylva. Vi startade året med en mycket ansträngd ekonomi som vi fick i balans med hjälp av hårt arbete av klubbens medlemmar och lyckade tävlingar under året.

Nya tävlingsformer och nya erbjudande till medlemmarna kännetecknar 2013. Bland annat genomfördes ”Majkeppni” som lockade många nya personer till Strokkurs anläggning ”Häradsvallen”, som ligger centralt placerad i Mönsterås längst med E22:an.

Svenska mästerskapen i tävlingsformen ”gaedingakeppni” där publiken kunde njuta av Sveriges främsta islandshästekipage avslutade en lyckad tävlingssäsong.
– Vi gjorde en snabb satsning. Från en mindre kvaltävling till SM på fem månader! Inför mästerskapen lades många timmar på anläggningen av klubbens medlemmar. Allt från att rusta upp Fikabanken till anläggning av en altan och lekplats för de minsta, säger Ylva.

km_130609_0928-kopia

Klubben blickar framåt mot 2014, som kommer bli lika innehållsrikt som föregående år. Tävlingar, upprustning av anläggningen och arbete med klubbens lokaltidning ”Strokkurbladet” utgör bara en liten del av aktivitetsplanen.
– Ett viktigt mål för 2014 är att satsa på att få in fler medlemmar till klubben. Detta ligger också i linje med den satsning som vi hoppas kunna förverkliga på Häradsvallen inom tid vad gäller ridhus, stall och ridskola. Vi har fått klart med Mönsterås kommun så nu är det upp till oss medlemmar att göra verklighet av våra drömmar, säger Ylva.

 

Tack Linnea Josefsson för rapport och Veronica Östangård för bilder!

 

 

km_130608_1202-kopia

Share post:

Related articles

Meistaradeildins fyrgång – Adalheidur och Flóvent vann överlägset

Årets första deltävling i Mästarcupen var fyrgång. Så här i januari brukar ju hästarna vara lite trötta men...

Intervju med Susanne Johansson, ridande polis och islandshästryttare

Susanne Johansson är ridande polis i Göteborg. Och har islandshästar hemma på gården. En spännande kombination, eller hur?...

Rabatt på prenumeration hos Alendis TV som sänder Mästarcupen, VM, Icehorse festival, isländska tävlingar och avelsbedömningarna och annat

I ett samarbete med Alendis TV kan vi erbjuda Ishestnews prenumeranter 15 procents rabatt den första månaden på...

Hemma hos Cecilia Nancke och Kristján Magnússon – harmoni och full fart på samma gång

Vi har lite svårt att hitta till Hebergs Borgasgård där vi kör bland Halländska fält med gårdar utspridda...
sv_SESvenska