Femgångsfinalerna – en dubbel dansk bland de vuxna

Ärevarv! Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Ärevarv!
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se

Femgångsfinalen för seniorer blev en rafflande dansk historia där Rasmus Möller Jensen som vann B-finalen och Julie Christiansen som hade ledningen efter uttagningen fick exakt samma poäng, 7.31. Domarna fick avgöra vem de ville ha som vinnare och med en domares marginal gick vinsten till Julie och Hugur frá Flugumýri. I segerintervjun berömde Julie Hugur och sa att han var en av de mest lättlärda hästar hon varit med om.

Rasmus Möller Jensens Farsaell vom Hrafnsholt visade en fantastisk pass som belönades med 8.50. Julie däremot fick inte riktigt till passläggningarna utan poängen blev knappa 6.67.

Brons till Norge genom Camilla Mood Haavig och Herjann far Lian.

En som låg bra till inför passen var Agnar Snorri Stefánsson på Alur fra Lundum II. Men passläggningarna ville sig inte alls och där fick han bara 4.67. Totalpoängen blev 6.76.

Vårt svenska hopp, Helene Gustafsson och Borgfjörd vom Wiesengrund som låg trea efter uttagningen blev femma.

Även bland ungdomarna hade vi förhoppningar att Madeleine Kämpe på Tháttur frá Fellskoti som låg tvåa efter uttagningen. I finalen hade ekipaget otur med passläggningarna och de slutade precis utanför prispallen, på fjärde plats. Nordisk Mästare blev Ingrid Marie Larsen på Dimmey far Jakobsgården med 6.74.

Pass för silver! Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Pass för silver!
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Vårt svenska hopp, Madeleine. Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se
Vårt svenska hopp, Madeleine.
Foto: Yvonne Benzian/ishestnews.se