FEIF Youth Camp 2015

Date:

fycamp2011

I år är det Tyskland som är värdnation för den populära Youth Camp. Evenemanget kommer att hållas på ridskolan ”Reitschule Berger” i Bestig-Berlar som ligger ungefär 150 km öst om Düsseldorf och Köln. Meningen med FEIF Youth Camp är att låta unga människor som älskar islandshästen träffas. På Youth Camp kommer deltagare (13-17 år) från många olika länder. Meningen är också att deltagarna ska lära sig om hästkulturen i det land man besöker.

I år kommer cirkuskonster utan häst stå i fokus och lägret avslutas med en egen show. Andra planerade inslag är ett besök till den berömda avelsgården Warendorf och hästmuséet i Münster, en dag med medaljörerna Silke Feuchthofen och Jolly Schrenk, ett besök till ävenryrsparken Fort Fun (www.fortfun) samt ett beök i en gruva. En eller två dagar kommer att tillbringas med hästar och det går att ta med sig sin egna häst om man vill.

Ifall du vill veta mer kan du läsa här: http://www.feif.org/YouthWork/FEIFYouthCamp.aspx. Låter det intressant kan du kontakta Jannike Bergkvist: jannike.bergkvist@gmail.com. En eventuell ansökan ska vara på engelska. Lägret kostar 590 Euro och det finns två platser reserverade för svenska deltagare.

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Intervju med Camilla Hed om FEIF-seminariet som fokuserade på nya teorier och tankar om form, hästens rörelser och hur ryttaren påverkar.

24– 27 mars var det dags för det årliga FEIF-seminariet, denna gång för instruktörer, tränare och domare gemensamt....

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...
sv_SESvenska