Featherprize, bästa nation och lite till…

Date:

Ett par priser hamnar lite i skymundan på grund av ovalbanegrenarna är några av de finaste priserna man kan vinna – feather prize för god och harmonisk ridning. I år gick den vinsten till en young rider i Isländska landslaget Máni Hilmersson efter tre supersnygga passläggningar i F1YR A-finalen.

Máni och Prestur i en stensäker pass som slutade i snittpoäng 8,17 Foto: Sofie Lahtinen Carlsson/Töltaren

Dessutom delades the Golden FT Feather ut. Den gick till Jolly Schrenk som under helgen inte alls har varit rädd för att bjuda på sig själv utan blivit en stor publikfavorit med sitt härliga leende. Såhär lyder motiveringen till beslutet som sedan ledde till att Jolly vann.

Jolly Schenk was awarded the golden FT Feather for her performance on Glaesir. She showed suppleness and at the same time strength, collection and lightness. Her horsemanship reflects respect for the horse and friendship. Both Jolly and Glaesir smile.

Jolly och Glæsir. Foto: Sofie/Töltaren

Bästa nation i år blev allas våra älskade Island. Samanlagt tog det Isländska landslaget hem 13 medaljer av de 72 som stod på spel men vi har fått lära oss att det inte är medaljer som räknas utan ett snitt på de två högsta uttagningenspoängen i varje gren och sedan en totalpoäng på det. Sverige tog hem 14 medaljer i sportgrenarna samt 3 avelsmedaljer.

Världens bästa nation! Áfram Island! Foto: Sofie/Töltaren
Några till som var glada att det gått bra på VM!

Dessutom vill vi på IsHestNews tacka alla funktionärer och frivilliga som ställt upp, hållit ordningen perfekt. Vilket jobb – You are all truly amazing!

Tack för allt support och stöd! Under en paus kom alla volontärer in på banan. Häftigt! Foto: Sofie/Töltaren

 

Share post:

Related articles

Fákshólar och Þúfur utsedda till Årets avelsgårdar

  Under helgen hölls den årliga isländska avelskonferensen i Reykjavik och det var lokalföreningen Fákur som var värd för...

SIHS 2023: “Det bästa vi gjort hitintills” säger Ylva Hagander om islandshästshowen på SIHS

Islandshästarnas shownummer på Friends Arena i helgen var något alldeles extra. En härlig snöflingekoreografi, effektfulla kostymer med LED-dioder...

SIHS 2023: Besök i montern hos SIF Fritidssektion

Det råder hästfest och full kommers på SIHS i helgen. Ishestnews gjorde ett besök hos SIF Fritidsektion för...

SIHS 2023: Äntligen svensk seger i World Cup

I kväll avgjordes finalerna i World Cup tölten på Friends Arena. Först ut var B-finalen där det var...