Ett ögonblick, Johanna Wingstrand

Date:

Johanna och Herkules! Foto: Agneta Wingstrand
Johanna och Herkules!
Foto: Agneta Wingstrand

Johanna Wingstrand vann tölt och fyrgång och därmed fyrgångskombinationen för ungdomar och vann dessutom Feather Prize Ungdom under helgens Sydsvenska Mästerskap. Ishestnews fick en intervju med Johanna.

Grattis Johanna, vilken helg, hur känns det?

– Tack så mycket. Jag kan knappt själv förstå hur bra det gått i helgen så det känns helt fantastiskt. Det är min och Herkules fjärde säsong tillsammans och nu känns det som vi verkligen blivit ett team.

– Herkules är en otrolig häst på alla sätt men han kräver en 500-sidig manual. Det gör det extra kul att allting nu sitter som det ska. Till stor del kan jag tacka min tränare Vignir Jónasson för det, han hjälper och stöttar mig till 100 procent. Så klart tackar jag även min mamma och pappa!

Vad var det häftigaste under helgen?

– Det häftigaste under helgen var utan tvekan att tilldelas tävlingens Feather Prize för god och harmonisk ridning. Jag är så klart jätteglad för de fina poängen och placeringarna, men att få veta att man rider på ett mjukt och fint sätt är oslagbart.

Berätta lite om din nya häst?

– Fáfnir frá Kvistum är en tioårig femgångsvalack som jag köpte i juni förra påret. Han är efter Nagli fra Thufu och hans mamma är förstaklasstoet Frigg frá Heidi. Han är  helbror till tyskägda Fannar frá Kvistum som har 8.95 i ridegenskaper.

– Jag har ju de senaste åren mest tävlat i fyrgång och tölt så det är otroligt kul att ha en femgångare att utvecklas med. Fram tills nu har vi mest tränat på hemmaplan, vi är båda relativt nya på femgång. Målet i år är att starta på SM.

Vad har du för planer inför tävlingssäsongen?

– Med Herkules är målet att försöka försvara vårt SM-guld i fyrgång sedan förra året. I så fall skulle det bli vårt tredje på raken, vilket hade varit häftigt. Sen hoppas jag såklart på att få komma med till Nordiska Mästerskapen i Herning i augusti.

– I framtiden hade det varit fantastiskt att få vara med på VM i Herning, men eftersom det är mitt sista år som YR i år kommer konkurrensen att vara stenhård. Så vi får se hur det går.

 

 

Share post:

Related articles

Intervju med Camilla Hed om FEIF-seminariet som fokuserade på nya teorier och tankar om form, hästens rörelser och hur ryttaren påverkar.

24– 27 mars var det dags för det årliga FEIF-seminariet, denna gång för instruktörer, tränare och domare gemensamt....

Reportage från den inspirerande hästfestivalen på Sundabakki med föreläsningar, clinic, hingstar och annan inspiration

  Lördagen satt vi bänkade i det ljusa ridhuset på Sundabakki. Det var dags för Hästfestival. När Vignir Jónasson...

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...
sv_SESvenska