Ett ögonblick…..Jamila Berg

Date:


Se filmen! Dogge laddar inför T8:an på Gävle Tölt och Pass!

…som till helgen anordnar den stora inomhustävlingen Gävle Tölt och Pass där Dogge Doggelito ska debutera på islandshäst.

 –Vilka är det som ligger bakom den här satsningen och hur kom ni på idén?
Tävlingen anordnas av mig, Maria och Näwa Lingman. Idén kom jag med eftersom det är så stort intresse för tävlingar just nu och jag tycker själv det är roligt med inomhustävlingar så här års. Att sporten hålls mer levande året om.

-Hur har ni lyckats få tag på så många sponsorer?
Sponsorerna har varit fantastiska!
Sen är Maria är en jäkel på att ragga sponsorer! Vi känner alla mycket folk i alla branscher. Marias pappa Sven-Åke har även hjälpt till med mycket. Sponsorer har själv frågat om de kan få vara med att sponsra mm. Super roligt! Vi försöker verkligen lyfta fram varje sponsor också, det är viktigt för oss att ge något tillbaka, så vi kan fortsätta ett bra samarbete kommande år.
Jag önskar det fanns tid att rida alla klasser med tanken på prisbordet vi har.

-Vilka klasser kommer ni att ha?
Vi kommer ha de flesta klasser förutom T2. Tölt elit, unghästklass och pass är några extra t ex.

-Det verkar vara ett stort tryck på tävlingar i Sverige, de flesta blir fulltecknade snabbt och alla som vill får inte alltid plats, hur kommer det sig tror du?

Ja, suget på tävlingar ökar konstant och det är superkul! Sämre är att alla inte får plats eller inte hinner anmäla sig. Jag vet inte någon bra lösning i dagsläget förutom att fler borde våga anordna tävlingar. Klubbarna runt om i Sverige borde vara villiga att hyra ut till privata aktörer som vill ex anordna en tävling.

-Ni har fått tag på Dogge Doggelito som ska komma till tävlingen, ska han rida islandshäst?
– Vi vill alltid ha något extra, denna gång föll det på Dogge. Eftersom han är rolig, underhållande och kan bjuda på sig själv var valet lätt. Han var med i stjärnornas hoppning och visade där bra känsla tycker jag. Han tackade glatt ja och ska nu rida som wild card i T8 finalen. Han lånar hästen Lif från Slätterne som ägs av Susan Alm. Maria och Johanna (min mamma och syster) har som uppgift att lära honom “rida islandshäst” innan start. Det ska nog gå bra. Klart vi alla är nervösa, första tävlingen vi arrangerar och så blev den så stor. Vi hoppas kunna uppfylla allas förväntningar och ha en trevlig dag. Sen hade det aldrig gått utan hjälp av våra fantastiska funktionärer och sponsorer och jag vill passa på att rikta ett stort tack till dem.
Ishestnews är med och sponsrar tävlingen och önskar alla deltagare lycka till!

Share post:

Related articles

Resultat från Skånska Mästerskapen

  I helgen gick de Skånska Mästerskapen av stapeln på vackra Margaretehof i Skåne. Det var varma och dammiga dagar...

Östsvenska Mästerskapen – ÖSM, första delen är klar

Östsvenska Mästerskapen är i full gång på Gerstorpsbanan strax utanför Lindköping. Tävlingen innehåller både sportgrenar liksom gædingakeppni. De...

Icelandic Breeding: Auðholtshjáleiga

First out in our breeding series is one of Icelands most wellknown and successful breeders, Gunnar Arnason, Kristbjörg...

Fyrgångstoet Miljón fra Berkåsa högst bedömd i Norge

  Vid årets första avelsvisning i vårt kära grannland Norge visades 13 hästar och därav 12 till en totalbedömning....