En summering av SM

Date:

Årets SM är över. Några ryttare åker hem med rosetter andra utan, några med känslan av att ha lyckats och några med känslan av det motsatta. Publiken har bjudits på fina prestationer under SM och i de flesta fall på god ridning – hästarna är oavsett alltid fina 🙂 Ändå var det inga riktiga Wow-upplevelser såsom tidigare år. Publiken tände heller aldrig till och den “riktiga” SM- känslan under finalerna infann sig aldrig. Svårt att veta varför. Tävlingsanläggningen är både toppen och inte toppen, den kräver stora mängder publik, avstånden är stora och kanske blir det för utspritt? Skönt såklart med riktiga faciliteter under tak. Marknadsgatan kändes som en mässa och allt håller sig rent och torrt men problem att få publiken att strömma igenom på rätt sätt.
Ljudet runt banan var också ett problem som ibland blev riktigt jobbigt. Det var svårt att höra vad speakern sa eller fullständigt öronbedövande beroende på vem som pratade.
Helhetsintrycket av årets SM är ändå positivt. Romme Islandshästförening har gjort ett bra jobb och rodde iland arrangemanget på ett tillfredsställande sätt. Nästa gång blir det ännu bättre! Prestationsmässigt så var det bra men inte fantastiskt. Det var ett mellanår helt enkelt. Roligt dock att se så många unga ryttare rida så fint, det lovar gott inför framtiden. Tävlingens “Feather price” för god ridning gick för övrigt till Camilla Hed (senior) och Nathalie Edh (YR). Det får avsluta rapporteringen från SM 2012. På återseende!
/ Eva Lind

20120716-102417.jpg

Share post:

Related articles

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...

Falki Skistars – Vägen mot Lag-SM 2024. 

Lag-SM är en tävling för ungdomar mellan 13-21 år där man inte bara tävlar i gångartsgrenar utan även...