Elisabeth Englund blir Wångens nya rektor

Date:

Elisabeth Englund med russet Brigg.

Elisabeth Englund tillträder tjänsten som rektor för naturbruksgymnasiet och som studierektor för hippologprogrammet på Wången. Hon ersätter Barbara Winqvist Staaf som går vidare till en rektorstjänst i södra Sverige.

 

Elisabeth Englund blir ny rektor för naturbruksprogrammet med inriktningarna trav och islandshäst på Wången. Hon blir också studierektor för universitetsutbildningen hippologprogrammet som ges på Wången genom SLU.

– Det är mycket glädjande att Elisabeth tackat ja till tjänsten. Hon har en perfekt bakgrund för jobbet. Hon har arbetat som rektor för ett naturbruksgymnasium med islandshästinriktning och är dessutom en erfaren ledare som jobbat med verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete inom utbildning. Hon har också ett genuint intresse för utbildning och hästar, säger Wångens vd Håkan Karlsson.

Den tidigare yrkesofficeren Elisabeth Englund var med och startade Dille Naturbruksgymnasium och arbetade där som rektor 2005–2011. Sedan 2012 har hon arbetat som verksamhetschef för förskolor och fritidshem i Krokoms kommun.

– Jag är ödmjuk inför att det var några år sedan jag var rektor för ett gymnasium och att det hänt en hel del på området, men jag har ändå hyfsad inblick. Studierektorsrollen är däremot helt ny för mig och det känns jättespännande att få komma in i nästa steg i utbildningstrappan. I och med att jag arbetsleder rektorer idag har jag mycket kontakt med akademin genom Mittuniversitetet, säger Elisabeth Englund.

Tjänsten är delad mellan utbildningarnas två huvudmän; Jämtlands Gymnasieförbund och Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

– Hästnäringens riksanläggningar Wången, Flyinge och Strömsholm är speciella genom kopplingen till vetenskapen via SLU. Här ska forskning och beprövad erfarenhet direkt omsättas i en fungerande vardagspraktik ute i stallarna – det ser jag som mycket spännande, berättar Elisabeth Englund.  

Elisabeth har inte bara erfarenhet från att leda ett hästgymnasium, hon har även ett hästintresse privat och har gått en folkhögskoleutbildning på Wången.

– Wångens styrka är att leverera riktigt bra hästutbildningar, så är det någon som missat att söka gymnasiet på Wången till hösten kan de fortfarande ta kontakt. Jag har förstått att det är en härlig grupp elever och studenter från hela Norden på Wången och jag ser fram emot att få träffa dem och mina nya kollegor.  

Elisabeth Englund tillträder tjänsten 10 augusti.

Share post:

Related articles

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...

Hästarna bryter isolering, ger glädje och egenvärde – Annas hästar både tävlar och jobbar med ungdomar

Den 6:e april tävlade Sæli frá Bakkakoti tölt på Rickebasta. Två dagar senare jobbade han som terapihäst i...