Efterlysning! Belgiska representanten till FEIF Youth Cup behöver låna en häst

Date:

En video där Katerina tävlar Spyrna i Tölt in Harmony samt T7

Belgiska Katerina behöver låna en häst till FEIF Youth Cup!

I år går FEIF Youth Camp här i Sverige, närmare bestämt på Axevalla 28 juli till 4 augusti. Den belgiska ryttarinnan, Katerina Vlachos brukar rida stoet Spyrna vom Römerhof och har med henne kvalificerat till Tölt in Harmony, T7 och flagglopp.

Nu har Spyrna fått insulinresistens och får inte utsättas för den stress som en långväga transport innebär. Spyrnas veterinär har avrått ägaren att låta Spyrna resa.

I och med det behöver Katerina få låna en häst till FEIF Youth Cup och de har bett Ishestnews att lägga ut en förfrågan.

Spyrnas ägare beskriver Katerina som “en mjuk, lite blyg och ansvarstagande 15-åring. Katerina har ridit sedan hon var 6 år, både dressyr och islandshäst sedan hon blev 9 år. Hon har varit belgisk mästare i T7 och T5 och har också tävlat i V5 och T4. Hon har också tränat pass men aldrig tävlat i någon passgren”.

Att få vara med på Youth Cup har länge varit Katerinas dröm och hon hoppas nu att ändå kunna vara med.

Ifall du har en häst som du tror kan passa Katerina och som du kan tänka dig att låna ut så ska du kontakta Spyrnas ägare Miet Vanderhallen via e-mail: orri@live.be.

 

 

Share post:

Related articles

Fákshólar och Þúfur utsedda till Årets avelsgårdar

  Under helgen hölls den årliga isländska avelskonferensen i Reykjavik och det var lokalföreningen Fákur som var värd för...

SIHS 2023: “Det bästa vi gjort hitintills” säger Ylva Hagander om islandshästshowen på SIHS

Islandshästarnas shownummer på Friends Arena i helgen var något alldeles extra. En härlig snöflingekoreografi, effektfulla kostymer med LED-dioder...

SIHS 2023: Besök i montern hos SIF Fritidssektion

Det råder hästfest och full kommers på SIHS i helgen. Ishestnews gjorde ett besök hos SIF Fritidsektion för...

SIHS 2023: Äntligen svensk seger i World Cup

I kväll avgjordes finalerna i World Cup tölten på Friends Arena. Först ut var B-finalen där det var...