Dressyr- och hoppryttare möttes i fartfylld duell på islandshäst

Date:

Jan Brink i farten
Foto: Annika Grundberg

Tack Annika Grundberg, Hippson för text och foto!

Jan Brink och Ida-Linn Lundholm är vi vana att se i dressyrsammanhang medan Daniel Svensson och Stephanie Holmén syns på hoppbanan. Men under Elmia Scandinavian Horse Show möttes de två grenarna i en fartfylld duell på islandshäst.

Daniel Svensson och Stephanie Holmén
Foto: Annika Grundberg

När det kommer till flygande pass räckte inte den stora banan inne på Elmia till. I full fart längs med långsidan och vidare ut flög ekipagen i två heat. Vann gjorde hopplaget med Daniel Svensson och Stephanie Holmén.

– Det var jätte-, jätteskoj. Mycket roligare än vad jag trodde, sa Stephanie efteråt samtidigt som hon klappade om och tackade Albin för en rolig upplevelse.
Två gånger har de tävlat tillsammans, en gång i onsdags och så en gång under lördagen och det blev seger för hopplaget båda gångerna. 

Ida-Linn Lundholm var med och red passhowen. Foto: Annika Grundberg

– Vi fick träna lite på förmiddagen innan i onsdags, typ 20 minuter. Men annars har jag aldrig ridit islandshäst förut.
Vad var skillnaden?
– Allting är tvärtom. För att få den in i pass, så som jag skulle göra för att få den rak, hade jag gjort så med mina hästar hade ramlat så sneda hade de blivit.
– Tölt var skönast. Det var svårt att få till övergången från galopp till pass. Det krävs träning men det var superskoj. Jag gör gärna om det igen.

Stephanie Holmén blev snabbt kompis med Albin
Foto: Annika Grundberg

Share post:

Related articles

Film: Louise Löfgrens och Filippa Hellténs hela clinic från Eurohorse

  Vi har fått möjlighet att publicera Louise Löfgrens och Filippa Hellténs clinic från Eurohorse. Under clinicen visar och förklarar Louise och...

IceFoal- Ny officiell sajt för unghästmönstringar

    Den nya sajten IceFoal som är specialutformad för föl och unghästmönstringar laserades officiellt i veckan. Det är avelsledaren...

2024 blir de unga förmågornas år för Máni Hilmarsson

Máni Hilmarsson behöver knappast någon presentation, förra året var ju ett super-år där han tillsammans med Gljátoppur frá...

F.T firade 50 år med pompa och ståt, bilder från clinicen

  I år fyller det isländska tränarförbundet, Félag Tamningamanna,  50 år. I helgen hölls det en stor clinic för...