Dags för invigning av banor på Axevalla

    Kartbild över banorna på Axevalla.

Nu är den klar! Friggs nya tävlingsbana som ishestnews skrivit om tidigare.

På söndag 14 maj invigs den nya tävlingsplatsen på Axevalla travbana utanför Skara. Tävlingsbanan började anläggas av Västergötlands travsällskap innan jul 2016 och är resultatet av ett samarbete mellan Axevalla travbana, Skara Hästland* och islandshästföreningen Frigg i Skaraborg. Tävlingsbanorna kombinerar de två tävlingsdisciplinerna FEIF sport och den isländska tävlingsformen gaedingakeppni. Innanför travbanan finns nu en 250 meters ovalbana för sportgrenar och en 300 meter ovalbana samt rakbana för gaedingakeppni. (* Skara Hästland är ett samarbetsprojekt mellan Axevalla travbana, Skaraortens Ryttarförening och Skara kommun.)

I samband med att man inviger banorna kommer även en avelsbedömning gå av stapeln på Axevalla. Runt 50 hästar är anmälda och bedömningen börjar torsdag vid lunchtid och pågår t o m lördag lunch.

Premiärtävlingen på söndag har ca 50 startande ekipage som tävlar i sportgrenarna fyrgång, femgång och tölt. Domare kommer att vara Thomas Manske, Helena Hammrström och Malin Elmgren.Banan invigs under festliga former och bandklippning i samband med lunchen, ca 13.00. Under invigningen får vi bland annat se Fredrik Nordström, kommunalråd i Skara, provrida islandshäst. Dessutom ska Emma Örtendahl (ordförande i Frigg) köra travhäst och Vanja Sandgren (styrelseledamot i Skara Hästland och Västergötlands travsällskap) rida islandshäst på den nya banan. Alla är hjärtligt välkomna!