Dags för invigning av banor på Axevalla

Date:

    Kartbild över banorna på Axevalla.

Nu är den klar! Friggs nya tävlingsbana som ishestnews skrivit om tidigare.

På söndag 14 maj invigs den nya tävlingsplatsen på Axevalla travbana utanför Skara. Tävlingsbanan började anläggas av Västergötlands travsällskap innan jul 2016 och är resultatet av ett samarbete mellan Axevalla travbana, Skara Hästland* och islandshästföreningen Frigg i Skaraborg. Tävlingsbanorna kombinerar de två tävlingsdisciplinerna FEIF sport och den isländska tävlingsformen gaedingakeppni. Innanför travbanan finns nu en 250 meters ovalbana för sportgrenar och en 300 meter ovalbana samt rakbana för gaedingakeppni. (* Skara Hästland är ett samarbetsprojekt mellan Axevalla travbana, Skaraortens Ryttarförening och Skara kommun.)

I samband med att man inviger banorna kommer även en avelsbedömning gå av stapeln på Axevalla. Runt 50 hästar är anmälda och bedömningen börjar torsdag vid lunchtid och pågår t o m lördag lunch.

Premiärtävlingen på söndag har ca 50 startande ekipage som tävlar i sportgrenarna fyrgång, femgång och tölt. Domare kommer att vara Thomas Manske, Helena Hammrström och Malin Elmgren.Banan invigs under festliga former och bandklippning i samband med lunchen, ca 13.00. Under invigningen får vi bland annat se Fredrik Nordström, kommunalråd i Skara, provrida islandshäst. Dessutom ska Emma Örtendahl (ordförande i Frigg) köra travhäst och Vanja Sandgren (styrelseledamot i Skara Hästland och Västergötlands travsällskap) rida islandshäst på den nya banan. Alla är hjärtligt välkomna!

 

Share post:

Related articles

Sofia Hallin funderar – Känslig, lugn eller bara missförstådd häst och vad är skillnad mellan Sverige och Island?

Jag fick en fråga om vad som är dom största skillnaderna mellan hästarna som kommer från Island och...

Intervju med Elsa Mandal Hreggvidsdottír om att bli internationell avelsdomare

Igår gratulerade vi Elsa Mandal Hreggvidsdottír till att ha blivit en av 29 internationella avelsdomare. Idag fick vi...

Bellas ridövning vecka 11: Nu blir det galopp! Variera tempo och steglängd.

Väldens härligaste gångart – galopp. Den gör dessutom så mycket nytta för våra hästar. Den här övningen lär...

Grattis till Elsa Mandal Hreggvidsdottír som nu är internationell avelsdomare inom FEIF

Grattis Elsa till att du nu är aveldomare inom FEIF. Det ligger ett hårt jobb bakom att klara...
sv_SESvenska