Corona Cup – en virtuell tävling har sett dagens ljus. Först ut är T1 och T8. Tävla du också!

Date:

När tävlingar IRL ställs in så kan du nu tävla virtuellt. Här Isa Norén och Hektor.
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Åsa William  fick idén att hålla en virtuell tävling långt innan coronavirusets framfart. I och med att tävlingar och andra sammankomster nu ställs in så blev det dags att göra slag i saken. Corona Cup blev verklighet!

Ishestnews har fått en pratstund med Åsa.

   – Vi bor ju i ett land med stora geografiska avstånd, förklarar Åsa, och jag har funderat på om man inte skulle kunna göra virtuella tävlingar där ekipage från hela landet skulle kunna tävla mot varandra.

Nu aktualiserades tävlingsformen i och med coronavirusets spridning. 

   – Jag tog kontakt med mina domarkollegor tillika vänner Jenny Göransson och Gunilla Lindgren frågade om det var intresserade av att arrangera samt döma tävlingen tillsammans med mig, säger Åsa. Och det var de!

Töltgrenarna T1 och T8 är först ut. Tävlingen går till så att den som tävlar ska filma sitt program och sedan lägga ut filmen eller en länk till filmen under rätt grenmoment på Facebook (https://www.facebook.com/events/670901373740119/).

Senast den 22 mars 19.00 ska filmerna vara inne för bedömning av Åsa, Jenny och Gunilla. Domarkommentarer och poäng skickas till den tävlande via PM. När alla ekipage blivit bedömda kommer en resultatlista. För en rättvis bedömning delas ekipagen in i kategorierna ovalbana, rakbana/väg samt paddock/ridhus.

Anmälningsavgiften är 200:- per ekipage varav 50:- går till någon organisation. Första veckan går pengarna till Barncancerfonden.

   – Vår förhoppning är att tävlingsformen ska bli uppskattad och fortsätta även efter att vi lämnat coronakrisen bakom oss.

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Ska du till Landsmót? Bästa hästfesten och I år kommer även sportgrenarna att vara med.

  I år är det Landsmóts-år och är man på Island så märks det redan. Det förbereds, tränas och...

– Att bli arg på rädslan är som att hälla bensin på elden, säger Linda-Marie Lundqvist, legitimerad pyskolog

Linda-Marie Lundqvist har jobbat med islandshästar, gått ett år på Hólar och är legitimerad psykolog. Efter en ridolycka...

– Målet är att jag ska sitta centrerat och kommunicera med små hjälper, förklarar Beatrice von Bodungen

Beatrice von Bodungen har med sin Hördur frá Varmadal gått från klarhet till klarhet. Under förra årets SM gjorde vi en...

Rekordintresse för ny islandshästtävling – fokus på ungdomar och välgörenhet

Islandshästar, käpphästtävling, marknadsgata och lotteri till förmån för Min Stora dag när Hella Islandshästar och Nannarps Gård satsar...