Corona Cup – en virtuell tävling har sett dagens ljus. Först ut är T1 och T8. Tävla du också!

Date:

När tävlingar IRL ställs in så kan du nu tävla virtuellt. Här Isa Norén och Hektor.
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Åsa William  fick idén att hålla en virtuell tävling långt innan coronavirusets framfart. I och med att tävlingar och andra sammankomster nu ställs in så blev det dags att göra slag i saken. Corona Cup blev verklighet!

Ishestnews har fått en pratstund med Åsa.

   – Vi bor ju i ett land med stora geografiska avstånd, förklarar Åsa, och jag har funderat på om man inte skulle kunna göra virtuella tävlingar där ekipage från hela landet skulle kunna tävla mot varandra.

Nu aktualiserades tävlingsformen i och med coronavirusets spridning. 

   – Jag tog kontakt med mina domarkollegor tillika vänner Jenny Göransson och Gunilla Lindgren frågade om det var intresserade av att arrangera samt döma tävlingen tillsammans med mig, säger Åsa. Och det var de!

Töltgrenarna T1 och T8 är först ut. Tävlingen går till så att den som tävlar ska filma sitt program och sedan lägga ut filmen eller en länk till filmen under rätt grenmoment på Facebook (https://www.facebook.com/events/670901373740119/).

Senast den 22 mars 19.00 ska filmerna vara inne för bedömning av Åsa, Jenny och Gunilla. Domarkommentarer och poäng skickas till den tävlande via PM. När alla ekipage blivit bedömda kommer en resultatlista. För en rättvis bedömning delas ekipagen in i kategorierna ovalbana, rakbana/väg samt paddock/ridhus.

Anmälningsavgiften är 200:- per ekipage varav 50:- går till någon organisation. Första veckan går pengarna till Barncancerfonden.

   – Vår förhoppning är att tävlingsformen ska bli uppskattad och fortsätta även efter att vi lämnat coronakrisen bakom oss.

 

 

 

 

Share post:

Related articles

Island öppnar upp för seminexport

  Guðmundur Jón Viðarsson och familj på gården Skálakot på södra Island har under en längre tid arbetat med...

Mamma Åsa och barnen Tage och Signe tävlar tillsammans – hela familjen driver Milåsa

Tänk att rida A-final med sin mamma som konkurrent. Det var vad 15-årige Tage Håkanson fick göra i...

Från energiskog, via en sommarhage, till fullfjädrad islandshästanläggning – läs om Marma Torp

Hur går det till när en sommarhage till två hästar förvandlas till en hel anläggning med nästan allt...

Frigg vårspurtade i strålande solsken på banan i Axevalla. 

Den 12 maj öppnade Islandshästföreningen Frigg portarna för en vårspurt på Axevalla-banan. Vädret gjorde ingen besviken och bjöd...