Caspar vann Nattpasset – passtävling efter startbil på Halmstadstravet

Date:

Segerintervju med Caspar Hegardt som vann tävlingen, äran och en resa till Island
Foto: Anette Alsterå/ishestnews.se

Kl 22.55 på Fredag kväll avgjordes Nattpasset på Halmstad Travbana med Caspar och Ægir från Skeppargården som segrare på 12,41sekunder (!!) på 160m pass med flygande start efter startbil tätt följd av Eyjolfur, Finnur och allas favorit Hannah med Vespa från Bolandet som tyvärr slog upp i galopp i finalen.

Startboxen utbytt till startbil
Foto: Anette Alsterå/ishestnews.se

Kvällen blev en väldigt lyckad tillställning och Trav-arrangören var mycket nöjd med hur våra deltagare presterade och hanterade denna ovanliga situation, såpass mycket att vi redan började diskutera nästa års tävling, fast då med förhoppningsvis ytterligare några ryttare på banan.

Hård kamp! Eyjo och Finnur
Foto: Anette Alsterå/ishestnews.se

Tävlingen gick till på följande sätt;  två grupper om 3 som fick två försök att sätta den bästa tiden
I första Gruppen med Eyjolfur, Finnur och Sigurjon, gick Finnur vidare i första försöket och Eyjolfur vidare i en rafflande slutfinnish i andra.
I andra gruppen Hannah , Caspar och Eggert, fick Hannah publiken på sin sida när hon visade hur pass skall gå till från sitt ytterspår i första försöket och Caspar, säkerheten själv, tog det andra försöket, för att sen ta hem finalen då han nästan parkerade de andra.

Ärevarv! Caspar, Hannah, Finnur och Eyjo.
Foto: Anette Alsterå/ishestnews.se

Vi i tävlingsledningen tackar Halmstadtravet som särskilt preparerat upploppet för oss till trots att det var mitt i en egen tävling och visat oss hur man genomför en tävling med runt hundra hästar med uppvärmning, preparering och tävling på samma bana i fem timmar med endast 2 min försening. Något vi i vår värld bör se över.

Deltagare:

Eyjolfur Thorsteinsson och Blaer frá Midsitju, Sigurjon Örn Björnsson och Nott frá Olafsberg, Finnur Bessi Svavarsson och Kristall frá Bulandi, Hannah Österberg och Vespa från Bolandet, Caspar Hegardt och Aegir från Skeppargården  och Eggert Páll Helgason och Tumi frá Bulandi

Detta kommer vi garanterat att fortsätta med för att lansera promota våra vänner Islandshästarna.

Ett stort tack till alla inblandade!

Tack för rapport Joakim Carlsson, arrangör och sponsor.

Segerbuketten i hand!
 

 

 

 

Share post:

Related articles

“Om vi förbättrar oss som ryttare förbättrar vi hästens möjlighet till prestation”. Madelen Johanson om sits och balans.

Förra året blev Madelen Johanson inbjuden att rida som demonstrationsryttare på en clinic med sin dressyrhäst Mr Bean....

Sverige runt på Islandshästens Dag!  Tips till 1 maj!

Ishestnews har dammsugit islandshäst-Sveriges hemsidor och sociala medier efter aktiviteter som anordnas under Internationella Islandshästens Dag den 1...

Ytterligare framgångar för Lilly Björsell på Sundabakki dag 2! Höjde poängen och vann två grenar!

  Vilken panghelg det varit för Lilly Björsell med Börkur fra Kleiva. I dagens tävling på Sundabakki slog hon...

Lilly Björsell fick högst poäng i T1 på Sundabakki! Reportage från tävlingsdagen.

Idag, liksom i morgon är det WR-tävlingar på Sundabakki. Ska vi tro att dagens gladaste är young ridern...