Bilder och resultat från IHD

Date:

 

Elitklassen
Caspar Hegart och Oddi från Skeppargården tar emot första pris i Elitklassen. Caspar hade en mycket framgångsrik dag på IHD. Foto: Yvonne Liljeroos.

I helgen var det återigen dags för IslandsHästensDag i Helsingborg. Ett event arrangerat av Gandur (som förövrigt fyller 40 år i år) som växer sig större och större för varje år och som har skapat ett utmärkt koncept att visa upp islandshästen under goda former. Solen sken och som vanligt var publiken mycket intresserad. Uttagningarna skedde under förmiddagen då man beslutat att alla som ville fick “kvala”.  Från kl 13 så sparkades tillställningen igång av en ritt med några av sponsorerna och Gandur, följdes av en kadrilj av några ungdomar i klubben och sedan var tävlandet i full gång.  I år var det Skeppargården som hade “showen” och gjorde en fin uppvisning med flera avkommor till Aegir från Skeppargården.

drake
Så fina! Draken Mökkur och prinsessan Nellie. Foto: Rebecka Benje Holmström.

Det var riktigt hög klass på deltagarekipagen där alla bjöd på sig själva i god stämning. I vanlig ordning var det fina priser till de 5 bästa ekipagen i varje gren. Avslutningsgrenen som alltid var showpassen med flera riktigt härliga passhästar. Och gissa vem som vann….. jodå, för jag vet inte vilken gång i ordningen, Aegir från Skeppargården med Caspar i sadeln. Caspar hade förövrigt en riktigt bra dag då han tilldelades Feathter Prize och blev även bästa Gandurian i showpassen.
I barnklassen delades pris ut för bästa maskeradklädsel och det var Nellie Benje som fick första priser för sin helt underbara draken och prinsessa kreation.

1a pris lättklass vuxen
En glad vinnare i Lättklass Vuxen, Emilia Lif på Ástrida från Stall Vitavillan. Foto: Yvonne Liljeroos.

 

Stall Vitavillan i Skåne hade även fina framgångar på IHD. Hela fem egenuppfödda hästar placerade sig i topp i respektive klasser. På IHD delas Feather Prize ut i respektive klasser och här är dagens fjäderlätta ryttare:

Prisutdelning i mellanklass vuxen. Vinnare blev Sebastian Benje på Hosias fra Engholm. Foto: Yvonne Liljeroos.

Feather Prize:

Unghästklass:
Dessiré Andersson

Mellanklass vuxen:
Sofia Österholm

Unghästklass:
Mette Lindberg

Lättklass ungdom:
Evelina Hasselgren

Mellanklass ungdom:
Izabella Jelldeus-Silvander

Elitklass:
Unn Krogen Adelsteinsson

Showpass:
Caspar Hegardt

Alla resultat från IHD finns HÄR.

Share post:

Related articles

Sist ut av svenskarna som ridit Landsmót – Eyvindur Mandal och Sandra Stefánsson

De två sista i vår presentation av svenska ryttare som ridit Landsmót är Eyvindur Mandal och Ishestnews egna Sandra Stefánsson. Ifall...

Missa inte Hippologprogrammets liveclinic med Eyjólfur Isólfsson

Den 14 oktober har Hippologprogrammet, Sveriges enda universitetsutbildning inriktad på häst, en liveclinic via Facebook med adjungerad professor...

Hugo och Tindra-Li gick SIFs avelsvisarkurs för unga

Den 15 september samlades tolv ungdomar på Stenholmen för att gå SIFs avelsvisarkurs för unga, steg 1. Deltagarna...

Sofia Bengtsson och Frida Dahlén har tävlat på Landsmót i storm och regn på tvären

Nu fortsätter vår serie med svenska ryttare som ridit Landsmót med Sofia Bengtsson och Frida Dahlén, som båda fått känna på...