B-instruktörsutbildning och 400 Yrkeshögskolepoäng i samma kurs, ett nytt koncept på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara.

Date:

 

BYS ”provislandshäststudent” Helena Stadin tillsammans med Ia
BYS ”provislandshäststudent” Helena Stadin tillsammans med Ia

Det finns ett stort intresse för den nya 2-åriga utbildningen Ridsportentreprenör Island på BYS (Biologiska Yrkeshögskolan) i Skara. Utbildningen är på heltid och ger 400 yrkeshögskolepoäng. Målet med islandshästdelen av kursen är att förbereda studenterna för att klara B-instruktörsexamen som SIF anordningar. Utöver att bli B-instruktör så får studenterna en yrkeshögskoleexamen och mycket matnyttigt att använda om man driver eget företag.

Ridsportentreprenör Island är på heltid men två heldagar i veckan i Skara, för närvarande måndag och tisdag. Övrig tid studerar man själv när på dygnet/veckan det passar in i den verksamheten man driver eller arbetar.  Utbildningen innehåller en tredjedel praktik som man kan välj att göra i sitt eget företag, något annnat företag man är nyfiken på eller varför inte utomlands.

I kursen ingår också att göra en affärsplan och en del av föreläsningarna gör man tillsammans med andra BYS-grupper som hovslagare, unghästutbildare, hästföretagare och agrotekninker

Själva examen till B-instruktör ingår ej i utbildningen utan bekostas av studenten.

BYS anlitar Ia Lindholm som är SIF Ridlärare level 4. Hon kommer till Skara och undervisar varje termin. Studenterna kommer också att få ekonomiskt stöd för sin egen träning i ridfärdighet. I kursen pedagogik och metodik kommer islandsstudenterna också få rida storhäst under överseende av BYS ridlärare Monica Andersson, SLR 3.

De kurser som ingår är: Hästens bologi och anatomi, Kunskap att driva företag/gård, Kunskap att vara ridinstruktör och den egna ridfärdigheten., Praktik LIA Ridning och LIA Ridundervisning samt introduktion till studier, examensdagar och annat. Ett nytt spännande kursblock är Hästens arbete vid töm, med Anders Eriksson som kursansvarig.

Som föreläsare finns många välkända namn, årskursansvarig för den kurs som börjar i höst blir Åse Ericson, B-instruktör, C-tränare för islandshäst.

Läs mer på www.bys.nu

Ansökningarna ska vara inne den 19/6 och i mån av plats kan det även gå att ansöka senare. Har du frågor kan du ringa Åse Ericson 0703 – 24 11 11 eller 0500 – 455 111.

ia nr 1 (1)

Share post:

Related articles

De kom, de sågs i passage, de segrade! Olil och Glampi vann kvällens gædingalist

Och inte bara passage utan även ökad tölt, samlad tölt, explosiv galopp och tillbaka till samling. I kvällens...

Islandshästens dag är tillbaka den 26 mars i Helsingborg

  Äntligen är det dags för Islandshästens dag i Helsingborg igen. Liksom många andra event fick tävlingen ställas in...

En pratstund med Jenny Mandal om Gædingalist. ”Grenen ska visa islandshästens genuina särart med uttrycksfulla rörelser och bra gångarter!”.

Som vi redan tidigare kunnat läsa har Gædingafimi bytt namn till Gædingalist. Om vi översätter till svenska så...

Sofia Hallin funderar – Känslig, lugn eller bara missförstådd häst och vad är skillnad mellan Sverige och Island?

Jag fick en fråga om vad som är dom största skillnaderna mellan hästarna som kommer från Island och...
sv_SESvenska