Adalheidur Anna Gudjónsdóttir och Elin Holst fick ta emot priser för harmonisk ridning och Landsmóts mest välskötta häst

Adalheidur Anna Gudjónsdóttír visar upp sina fina pris. Henning Draht representerar Isisbless
Foto:

På Landsmót delas flera priser ut för god och harmonisk ridning samt även till den häst som anses vara tävlingens mest välskötta (fastän de flesta ser alldeles fantastiskt välskötta ut). Det är dock ingen tvekan om att årets båda pristagare var helt rätt val.

Adalheidur Anna Gudjónsdóttir rider alldeles otroligt fint och det är tydligt att hästarna trivs med hennes ridning. Dessutom dansar hästarna fram och det syns att de förstår hjälperna och att det är ett samarbete både häst och ryttare har glädje av. Nu fick hon ta emot FT´s gyllene fjäder för god och harmonisk ridning, FT´s ryttarpris samt Isibless Harmony prize, även det för harmonisk ridning. På detta Landsmót har vi sett Adalheidur rida bland annat fyrgångshingsten Kveikur frá Stangarlaek som fick hela 8.88 i ridegenskaper med 10 för både tölt och spirit.

Elin Holst får Gregersenpokalen. Hon borde få ett extra pris för att hon orkar hålla i den, den är rejält tung.
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson

Gregersenpokalen delades också ut till minne av Ragnar Gregersen som var känd för att alltid ha sina hästar rena, fina, prydliga och själv vara snyggt och propert klädd. Pokalen detta år gick till Elin Holst som med sin Frami frá Ketilstödum vann B-flokken  i år. Frami är inte bara välskött utan också otroligt välutbildad, han kan t ex gå i en korrekt piaff.

Adalheidur och Kveikur
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson
Elin Holst fick Gregersenpokalen för den mest välskötta hästen och god ridning
Foto: Töltaren/Sofie Lahtinen Carlsson