SIFs Sportsektion är med och bildar arbetsgrupp kring Tölt in Harmony

Date:

Tove och Raudur från clinicen på förra Vintermästerskapen. Foto: Yvonne Benzian

Söndagen den 3 mars, dagen efter succén Vintermästerskapens tredje och avgörande deltävling blir det en konferens där man tillsammans med SIFs Sportsektion ska bilda en arbetsgrupp kring Tölt in Harmony. Gruppen ska fortsätta arbeta fram grenen i Sverige. Medlemmarna i arbetsgruppen ska ha olika ansvarsområden och bland annat ska det finnas en länk mellan Island och Sverige. På just Island arbetar man för fullt med att utveckla systergrenen Töltfimi till ett färdigt koncept och det finns en ambition från båda länderna att synkronisera grenarna och sedan presentera resultatet som en tävlingsgren även på större tävlingar och på utomhusbanor.

Många i Sverige har hört av sig och önskat en enklare variant av Tölt in Harmony och kanske också varianter i andra gångarter, eller där man kan välja mellan tölt och trav. Att rida en 8-metersvolt är ju ingen “piece of cake”.

Just nu diskuterar man även de utritade linjernas vara eller icke vara. Som läget är just nu är linjerna en stor hjälp för både de som tävlar och domarna men i förlängningen kanske man väljer att tävla utan dem. Det gör att ett arbetskrävande moment för arrangören försvinner.

Under Vintermästerskapen kommer det att bli premiär med Tölt in Harmony som en officiell gren. Starten går vid 11-snåret. Tyvärr hinner bara några få ekipage tävla eftersom Vintermästerskapen har blivit en sådan fantastisk framgång med massor av tävlande och ett pressat tidsschema innan prisutdelning och rolig fest.

Share post:

Related articles

Isländska barn samlade ihop pengar för att besöka SIHS

  26 barn från lokalföreningen Sprettur på Island har under ett helt års tid haft ett gemensamt mål. Att...

Ryttarhanden och dess inverkan på hästens halskotpelare – funderingar av Birgitta Järnåker

Vi har fått tillstånd att publicera en text skriven av Birgitta Helena Järnåker om ryttarhanden och dess inverkan...

Árni Björn Pálsson – Årets avelsvisare på Island

Det blev Árni Björn Pálsson som blev årets avelsryttare på Island, en titel han nu får för sjätte...

Fákshólar och Þúfur utsedda till Årets avelsgårdar

  Under helgen hölls den årliga isländska avelskonferensen i Reykjavik och det var lokalföreningen Fákur som var värd för...